23948sdkhjf

Fem nominerede til Årets Arne: Store byrum er i spil til kendt arkitekturpris

Fem arkitektoniske værker, der spænder fra byrum over restaureringer til nyopførte bygninger, er nomineret til de københavnske arkitekters pris, Årets Arne 2022.

- Vi sammenligner forskellige værker på tværs af funktion, størrelse og budget. Eneste kvalitetskriterium er værkernes kvalitet som arkitektur, og derfor er det en kæmpe kollegial anerkendelse at være blandt de nominerede, siger Morten Birk fra Arkitektforeningen København, i en pressemeddelelse.

Indstillingerne blev skudt i gang i oktober, og alle storkøbenhavnske værker kunne indstilles, så længe de er opført inden for det seneste år.

- De få kriterier giver plads til mangfoldige fortolkninger af arkitektonisk kvalitet, og det er med til at udløse det brede felt af nominerede, som vi ser i år, mener Morten Birk.

Fra ungdomsklub til kirkegård

Omdannelsen af byrum har været i høj kurs i både nomineringer som vindere af prisen i de seneste år.

Det gælder også i år, hvor såvel fornyelsen af Reventlowsgade af Juul/Frost Arkitekter som den nye indgang til Bispebjerg Kirkegård af Vega Landskab er nomineret.

Sidste år var en opmærksomhed på det historiske et gennemgående træk blandt de nominerede værker.

Det viser sig igen i år, hvor restaurering af Arbejdermuseet og en københavnerejendom i Ny Østergade blender fint i den ældre atmosfære.

Forud for kåringen inviteres offentligheden desuden med til arrangementet Fejring og Kritik, hvor de nominerede værker præsenteres og diskuteres af juryen og gæstekritikere.

På den måde bliver Årets Arne også en lejlighed til at diskutere, hvad fagets udøvere forstår ved kvalitet.

Kåring af vinderen af Årets Arne og Årets Lille Arne 2022 sker ved nytårskuren i Arkitektforeningen København 28. januar 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125