23948sdkhjf

Coop skærper kravene til byggeri af butikker

Detailkæden Coop har de seneste år skruet op for deres indsats for mere bæredygtighed. I den sammenhæng er de nu begyndt at kigge på ejendomsdelen, hvor byggerier udgøre store poster i et samlet CO2-regnskab.

Derfor har Coop Ejendomme i et nyt byggeprogram nu oplistet en lang række krav til byggeriet af butikker i kæderne SuperBrugsen og Coop365. For sidstnævnte forventer man inden 2025 er omme at have rundet 300-400 butikker, og selvom en del bliver etableret i tidligere Fakta'er, så vil mange også være nybyggerier.

Og nu skrider Coop altså til handling.

- Coop har et mål at være klimapositiv i 2030, og vi arbejder allerede aktivt på mange fronter med at nedbringe CO2-aftrykket. Det skal vi selvfølgelig også, når vi bygger nyt eller bygger om. Byggebranchen udleder rigtig meget CO2, og med vores nye byggeprogrammer skærper vi nu kravene til os selv og vores samarbejdspartnere for at blive mere bæredygtige, siger Flemming Møller Hansen, direktør i Coop Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Et af de krav, som Coop Ejendommes sætter til samarbejdspartnere og dem selv er, at alle nye butikker skal kunne bæredygtighedscertificeres efter DGNB-ordningen.

Derudover skal alle anvendte komponenter kunne genanvendes og være fri for PVC, mens materialer og affald ikke skal transporteres længere end nødvendigt

Dertil skal alt byggeaffald og øvrige overskydende materialer sorteres med henblik på genanvendelse, mens alle butikker bliver energioptimeret og fri for skadelige klimagasser i køleanlæg.

Desuden skal nye Coop365- og SuperBrugsen-butikker opføres for eksempel i en kombination af træ og murværk på facaderne, der sikrer minimalt vedligehold.

I gang i Glostrup

Den første bæredygtighedscertificerede butik i Coops nye dagligvarekæde Coop365 kommer til at ligge i Glostrup vest for København. Byggeriet er tegnet af Årstiderne Arkitekter, inden  firmaet i foråret skiftede navn til Sweco Architects, og skal opnå DGNB Guld. Her får butikken for eksempel grønt tag, træfacader, varmegenvinding fra køleanlægget, biodiversitet i beplantning omkring bygningen, lokale regnvandsløsninger og ladestandere til elbiler.

Også Coops store projekt Coop Byen, der skal bestå af 1.800 svanemærkede boliger og grønt byområde rundt om hovedsædet i Albertslund, skal opnå DGNB Guld.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142