23948sdkhjf

Licitationen mener: Det er bedre end at have penge i banken

Bankernes negative renter på borgernes og virksomhedernes indeståender er en naturlig forretningsmæssig konsekvens. Faktisk er bankerne så gode til at tjene penge, at mange entreprenør- og håndværksvirksomheder burde tage ved lære af bankerne, som hurtigt og effektivt formår at vælte øgede omkostninger over på kunderne i stedet for at reducere priserne på kerneydelserne.

Men, når de negative renter kombineres med bankernes forholdsvis aggressive gebyrpolitik, så er der mikset en giftig cocktail, som kun er med til at forværre bankernes i forvejen flossede renommé.

En analyse fra Finans Danmark, som er interesseorganisation for bankerne, viser imidlertid, at der altid er mindst to sider af sagen, når det gælder handel med penge. Bankernes lave renter på udlån betød således alene i 2020, at tusindvis af danske virksomheder har sparet milliarder på deres lån.

Det er en gevinst, som i nogle virksomheder har været med til at forbedre likviditeten i skyggen af corona.

Som en markant sidegevinst, ser det ifølge analysen ud til, at de virksomheder, som har måtte betale negative renter, er mere motiverede end ellers til at udvikle deres virksomheder og ansætte nye medarbejdere. Virksomhederne vil med andre ord hellere lade pengene arbejde end at betale penge for at have dem stående i banken.

De positive virkninger af de negative renter er med til rette en smule op på pengehandlernes renommé. Men, viser også, at aktiv investering ofte er bedre end penge i banken.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297