23948sdkhjf

Licitationen mener: Udsigt til en landing i byggeriet

Efter et hektisk 2021, hvor både aktivitet og beskæftigelsestallene i bygge- og anlægsbranchen har været på himmelflugt, kan branchen i 2022 og 2023 se frem til en blød landing.

En ny byggeprognose fra DI Byggeri vurderer, at investeringerne de kommende to år vil falde med henholdsvis 0,1 og 0,7 pct.

Det er ikke mindst investeringslysten på boligmarkedet og udfasning af en række politiske tiltag, som forhøjer boligjobordningen, og et lempet anlægsloft hos kommunerne, der får aktiviteten til at falde.

Men spørgsmålet er, om det ikke er ganske godt for branchen, at der kommer lidt mere ro på. I forvejen har mange virksomheder mere end svært ved at skaffe nok medarbejdere, og det sætter naturligt visse produktionsbegrænsninger.

Økonomer har ligefrem peget på, at det er et sundshedstegn, hvis det begynder at flade lidt ud i bygge- og anlægsbranchen. Og man skal ikke frygte en nedsmeltning, som vi så i slutningen af 00’erne, hvor finanskrisen skyllede ind over Danmark, og bygge- og anlægsbranchen var en af de hårdest ramte brancher.

Det har jo alle dage gået op og ned i bygge- og anlægsbranchen, og den overophedning, som nogle mener, der har været de seneste år, vil måske kun være godt at komme ud af.

Mangel på ansatte og dyre materialer er noget branchen kæmper med lige nu, så det er kun godt, at nogle projekter udskydes. Men branchen skal heller ikke lulle sig selv i søvn. Den skal være klar til, at vi kommer op i gear igen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14