23948sdkhjf

Licitationen mener: Dansk arkitekt-succes bør forplante sig

Danske arkitektvirksomheder finder i øjeblikket nye jagtmarker i Canada. Både SLA, Henning Larsen, 3XN og Christensen & Co. har føjet canadiske projekter til ordrebøgerne på det seneste, og i dagens avis lufter Cebra Arkitekter ligeledes tanker om at åbne kontor i Canada.

Det er ekstremt vigtigt, at danske arkitekter har succes i udlandet. Det er selvfølgelig godt for den danske arkitektureksport. I forvejen er dansk arkitektur jo eftertragtet i udlandet med store succeser for Jørn Utzon, Henning Larsen og Bjarke Ingels gennem årene.

Ikke mindst sidstnævnte er blevet lidt af en stjerne i Canadas naboland, USA, hvor BIG har haft kontor i New York i en årrække.

Og en øget nordamerikansk succes er forhåbentlig også det, som kan få flere arkitektvirksomheder til ligefrem at åbne kontorer i Canada eller USA.

Det vil ikke blot bringe dem tættere på markedet, men kan forhåbentlig også være en øjenåbner for den næste generation af danske arkitekter.

For den kommende generation af arkitekter er dansk arkitektsucces i udlandet nemlig også vigtig. Kan de få international erfaring i danske arkitektvirksomheder er der ingen grund til, at de søger til udenlandske virksomheder.

Derfor er det vigtigt, at den danske succes i Canada også forplanter sig til det kæmpe amerikanske marked . Det vil skabe yderligere grobund for dansk succes i fremtiden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141