23948sdkhjf

Sydjysk betonelementfabrik gentager overskuddet

Året er gået som forventet for Give Elementfabrik, Give Elementers anlæg i Give, med et resultat før skat på 29 mio. kr. i 2020/21, hvilket var en lille halv million mere end året før.

Det oplyser betonelementproducenten i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. 

Gennem regnskabsåret har aktiviteterne inden for landbrugsbyggeri været stabil, salg til industrisegmentet har været stigende og så har året været kendetegnet af større projekter og højere kompleksitet. 

– Aktivitetsniveauet i betonelement branchen har, ligesom byggebranchen efter en langsom start i efteråret 2020, været præget af mange tilbud, langsomme beslutningsprocesser og hård priskonkurrence. Dette påvirkede indtjeningen i perioden indtil foråret 2021, fortæller Henrik S. Damø, adm. direktør i Give Elementfabrik, i pressemeddelelsen. 

– Det rettede sig ret sent i driftsåret og betyder nu, at vi forbereder os på endnu en travl periode, der vil sikre selskabet et højt aktivitetsniveau et pænt stykke ind i det nye år, tilføjer han. 

I årets løb har Give Elementfabrik udvidet produktionsarealerne, investeret i fremtidssikring af produktionsanlæg og tilpasset produktsortimentet, for at imødekomme den voksende efterspørgsel på betonelementer. Der er løbende foretaget udskiftning af maskiner og investeringer i produktionsudstyr, der vil reducere virksomhedens CO2-aftryk i produktionsprocessen.

Ser positiv udvikling i indtjeningen 

Ordrebeholdningen for det kommende regnskabsår er ifølge Give Elementer positiv, ligesom indtjeningen også forventes at udvikle sig positivt.

Byggeaktiviteten og efterspørgslen efter præfabrikerede betonelementer forventes at forløbe stabilt og den økonomiske udvikling vil påvirke investeringer i nye byggeprojekter, udvikling i renteniveau og finansieringsmuligheder, vurderer betonelementproducenten og tilføjer, at Covid-19 på nuværende tidspunkt ikke ventes at påvirke aktivitetsniveauet i væsentligt omfang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.127