23948sdkhjf

Licitationen mener: Grønt iværksætteri skal være lettere

Danmark skal leve af sine iværksættervirksomheder. Det er dem, som skaber fremtidens arbejdspladser og væksten i samfundet.

I en tid hvor alle snakker grøn omstilling, og hvordan Danmark tager den globale førertrøje inden for bæredygtighed, er det selvfølgelig vigtigt, at fremtidens iværksættervirksomheder så også får et grønt udgangspunkt. For uden dem til at drive innovationen inden for grøn omstilling, kommer Danmark ikke langt.

Senest har regeringen da også nedsat et særligt grønt iværksætterpanel med iværksættere, investorer og eksperter, som skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark bliver et grønnere iværksætterland.

Samtidig skal panelet undervejs uddele midler til udvikling og test af nye metoder og initiativer, som skal understøtte nye grønne iværksættervirksomheder.

Iværksætteri kræver som bekendt benhårdt arbejde og kræver økonomiske muskler. Derfor er de mellem 100.000 og 500.000 kr., som virksomheder kan søge om, da også et godt skridt på vejen til at få deres initiativer ud på markedet.

Men det skal jo også følges op af et bedre iværksættermiljø herhjemme, hvor iværksættere eksempelvis ikke bliver mødt af øget bureaukrati hos det offentlige.

Det nye panel skal derfor heller ikke blive en syltekrukke men bør komme med konkrete forslag til, hvordan iværksættere - ikke bare det grønne - får de bedste rammevilkår herhjemme. Det er det samfundet skal bygges på i fremtiden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187