23948sdkhjf

NCC anlægger parkeringsareal med dobbelt effekt

Ved firmaet Polytechs nye hovedsæde i Bramming er NCC i færd med at anlægge et parkeringsareal, hvor klimasikring er integreret i anlægsopgaven. Ud over at aflede vandet, når det regner, og forhindre oversvømmelser ved skybrud, leverer PermaVej-løsningen på p-pladsen også vand til et jordvarmeanlæg. 

Det skriver entreprenørfirmaet i en pressemeddelelsen. 

Konkret skal NCC levere 2.700 ton drænende bærelag samt producere og udlægge 4.300 kvm permeabel asfalt på det nye parkeringsareal, ved Polytech, der producerer løsninger, som forbedrer vindmøllevingers ydeevne og beskyttelse. 

NCC udfører opgaven for anlægsgartner og entreprenørfirmaet Vestermark A/S. 

– Vi er stolte af at medvirke til et projekt, hvor bygherre og rådgiver kan se en synergieffekt i at benytte en kreativ løsning til at håndtere de øgede mængder regnvand. Det har ikke tidligere været en løsning, som er anvendt i denne størrelsesorden, og netop derfor glæder vi os ekstra meget til at se det færdige resultat, som, vi er sikre på, vil leve op til visionen bag, siger Andreas Vestermark, medejer af Vestermark i pressemeddelelsen.

Går tilbage til 2009

Løsningen i Bramming, der bygger på NCC PermaVej-konceptet, består først og fremmest af en permeabel asfaltbelægning, en åben asfalt regnvandet kan trænge igennem. 

Under belægningen ligger et særligt bærelag, der kan optage regnvandet efter samme princip som en faskine. På den måde bliver vandet drænet langsomt ud i jorden eller videre til kloaknettet med forsinkelse, så kloaknettet ikke overbelastes. 

NCC startede med at udvikle konceptet efter det store skybrud i København i juli i 2009. Siden da er der anlagt mere end 70 klimaveje i Danmark fordelt på 170.000 kvm med løsningen. 

Spiller sammen med jordvarmen

Belægningen og bærelaget spiller også sammen med den jordvarmeløsning, som Polytech har anlagt under parkeringspladsen. Det nedsivende vand skaber den vandgennemstrømning, der er med til at lave jordvarmen. 

Ved at lægge jordvarmeslangerne under den særlige belægning slipper man for at grave slangerne ned under en græsplæne - og sparer i Bramming opgravning af et areal på 4.300 kvm, som parkeringspladsen udgør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156