23948sdkhjf

Realdania skyder 500 millioner i "missionsrettede investeringer" i løbet af et par måneder

Med en række nye tilsagn øger Realdania antallet af investeringer, hvor økonomisk afkast og filantropi går hånd i hånd, oplyser foreningen i en pressemeddelelse. 

– Det er jo afkastet fra vores kommercielle investeringsformue, der danner grundlaget for vores filantropiske arbejde. At en voksende del af disse investeringer nu også understøtter vores filantropiske mål og de udvalgte verdensmål, de taler ind i, betyder, at vi kan skabe en endnu større filantropisk effekt, siger Realdanias filantropidirektør Nina Kovsted Helk i pressemeddelelsen.

I løbet af de kommende par måneder forventer Realdania i alt at have afgivet investeringstilsagn for omkring 500 mio. kr. i missionsrettede investeringer. Det vil sige investeringer, som både skal bidrage til det økonomiske afkast, der er grundlaget for Realdanias løbende uddelinger til projekter og indsatser, og som samtidig skal understøtte de filantropiske mål og missionen. 

Penge til ny teknologi i byggebranchen

– Vi begyndte i 2020 at opbygge en portefølje af denne type missionsrettede investeringer, hvor vi både stiller krav til det økonomiske og det filantropiske afkast. Vi startede forsigtigt med en enkelt investering i 2020 og har så skruet markant op i 2021, udtaler investeringsdirektør i Realdania Kenneth Lillelund Winther. 

Realdanias mål er at have over 1 mia. kr. placeret i missionsrettede investeringer inden 2026, hvor den nuværende investeringsstrategi udløber. Det tager dog tid at opbygge porteføljen, forklarer investeringsdirektøren. 

Realdania går med en del af den kommercielle investeringsformue blandt andet ind i to fonde, som investerer i virksomheder, der arbejder med nye teknologier inden for bygge- og ejendomsbranchen. Det kan være digitale løsninger, der på forskellige måder kan gøre byggeriet mere effektivt for eksempel i forhold til at nedbringe fejl og spild og dermed trække byggeriet i en mere klimavenlig retning. Nogle investeringer, der ligger i tråd med et af foreningens filantropiske mål, nemlig at fremme et sundt, effektivt og bæredygtigt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141