23948sdkhjf

NCC har fart på Helsingørs cirkulære affaldsrute

Varme pølser, friske håndværkere og begejstrede taler. Traditionerne blev fulgt, da Forsyning Helsingør torsdag holdt rejsegilde på byggeriet af en ny genbrugsplads i udkanten af Helsingør.

De fremmødte kunne konstatere, at byggeriet nu skrider hurtigt frem. De første bygninger er tæt på at være rejst, den cirkulære affaldsrute er nu helt tydelig, og i det ene hjørne er der gjort plads til den kommende grenafdeling til haveaffald.

NCC er totalentreprenør og har sammen med Arkitektfirmaet Friis Andersen har ansvaret for projektet. 

– Som entreprenør er det altid en fornøjelse at blive inviteret til rejsegilde, fordi det er udtryk for, at byggeriet for alvor er begyndt at tage form, og man kan fornemme, hvordan det færdige resultat bliver. Og det er min klare fornemmelse, at det bliver rigtig godt, sagde aAfdelingschef i NCC Civil Engineering, Mads Baandhøj, ifølge pressemeddelelsen, da han takkede håndværkerne for deres indsats.

ed under fire kilometer til centrum af Helsingør bliver den nye genbrugsplads et alternativ for - ikke mindst - borgere i den sydlige og østlige del af kommunen. Samtidig bliver der ekstra fokus på direkte genbrug, genanvendelse af ressourcer og brugervenlighed. 

Cirkulært motiv og samspil

Genbrugspladsen på 11.300 kvm får en cirkulær affaldsrute, hvor brugerne bliver ledt forbi både et hus beregnet til direkte genbrug af forskellige materialer, rum til farligt affald samt containere til de forskellige genanvendelige fraktioner.

Arkitekturen i projektet følger et cirkulært motiv – med plads til fremtidig fleksibilitet på containerpladsen. Parkering ved containerne er overdækket – og alle tagflader bliver med grønne tage. Det vil spille sammen med det visuelle udtryk fra Forsyning Helsingørs driftscenter på den modsatte side af vejen, hvor der er vilde rabatter og rustrøde facader.

 Byggeriet gik i gang i april 2021, og genbrugspladsen åbner efter planen i løbet af sommeren 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172