23948sdkhjf

100 millioners entreprise – nu er fem i spil til forsinket kaserne-udbud

Nu, fire år efter, at nye, grønne bygningerne skulle have stået klar på Aalborg Kaserne, har Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse prækvalificeret de fem entreprenører, som skal kan byde på projektet. 

Det skriver styrelsen på LinkedIn. 

De prækvalificerede er:

Arne Andersen Vrå

Casa

MT Højgaard

M. Thomsen Støtt

NCC Danmark

Projektet på Aalborg Kaserner indebærer, at der over de næste cirka to år skal bygges nyt værksted og multibygning med et grønt og bæredygtigt fokus. Udbuddet er på hovedentreprisen og har en anslået værdi på 100 mio. kr.

Forventningen er, at de nye bygninger står klar i 2023. 

Skulle have været færdig i 2017

Entreprisen er den ene del af projektet ’Grønne Etablissementer’, som skal bygge og teste grønne løsninger på to kaserner - Aalborg Kaserner og Almegårds Kaserne på Bornholm - som derefter kan videreføres og bruges på til Forsvarets øvrige kaserner i forbindelse med nybyggeri eller renovering af de eksisterende bygninger. 

Projektet skulle have været afsluttet i 2017, men som Licitationen - Byggeriets Dagblad beskrev tidligere i år er der kun på Bornholm, at kaserne-bygningerne er færdigrenoverede.

Efter den lange pause er der nu nyt liv til arbejdet i Aalborg.

– Her vil vi afprøve nogle alternativer løsninger og materialer med fokus på bæredygtighed, energibesparelser og reduktion af CO2 aftrykket, fortalte Christian Enemark, projektchef hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, dengang til Licitationen. 

– Vi har for eksempel fået dispensation til et alternativt terrændæk, hvor vi kun isolerer i yderkanten af bygningen og dermed kan spare 85-90 pct. af isoleringen væk. Så vi reducerer ressourceforbruget på hele livscyklussen i materialerne, tilføjede han. 

Byggeriet på Aalborg Kaserner er, udover at være en del af ’Grønne Etablissementer’, også en del af projektet ’Modernisering af Hærens mandskabs- og materialefaciliteter,’ som frem til 2024 skal opføre garager og mandskabsbygninger på Forsvarets kaserner for 1,5 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kommune vil plante 20.000 træer
Stigende priser koster Femern-forbindelsen milliarder
Nyt grønt åndehul skal holde styr på 15.000 kubikmeter regnvand
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Omstridt byggeri: Grønt lys igen på Amager Fælled
Kendt duo kan vinde næste fase af Lynetteholm: - Vi havde gerne set, konkurrencen var større
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204