23948sdkhjf

Licitationen mener: Lad erhvervsfolkene komme til ved dagens valg

Når danskerne i dag går i stemmeboksen for at vælge nye medlemmer til landets byråd og regionsråd, er det en broget skare af unge og ældre, studerende, offentligt og privat ansatte samt pensionister, som står på stemmesedlerne.

Selvom der uden tvivl også findes selvstændige og erhvervsfolk fra toppen af virksomhederne, så må man også erkende, at det ikke er fordi, en kommunal- eller regionalpolitisk karriere virker tiltrækkende for netop denne type af folk.

For dels er tiden ofte ikke til det, når man eksempelvis driver egen virksomhed, og samtidig kan det ofte ikke svare sig økonomisk i forhold til den brugte arbejdstid.

Det er en skam.

For landets byråd bør jo generelt afspejle befolkningssammensætningen, så vi ikke får studerende og offentligt ansatte i overtal i spidsen for kommunerne.

Der er brug for erhvervsfolk og folk med gedigen erhvervserfaring fra det private erhvervsliv til at sætte dagsordenen i landets kommuner og ikke mindst trække kommunerne i en endnu bedre erhvervsvenlig retning.

Talrige erhvervsundersøgelser viser nemlig, at erhvervsvenligheden halter rundt om i kommunerne. Det er ikke nødvendigvis årsagen, men det kan være svært for en lærer, studerende eller offentlig ansat konkret at vide, hvilken virkelighed virksomhederne agerer i.

Det kan flere erhvervsfolk i landets kommunalbestyrelser forhåbentlig rette op på.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156