23948sdkhjf

Licitationen mener: En effektiv indsats betaler sig

Det er noget af en sjat penge, som Skattestyrelsen har inddraget i skat og moms fra primært udenlandske arbejdere i bygge- og anlægsbranchen i den fælles myndighedsindsats mod social dumping.

Næsten 500 mio. kr. er inddrevet i perioden fra 2015 til 2020 ifølge en opgørelse fra Skattestyrelsen. Ifølge Skattestyrelsen skyldes den manglende betaling af skat og moms blandt andet, at virksomhederne tror, at de udenlandske arbejdere er selvstændige og derfor ikke skal indeholde skat for dem. En opfattelse, Skattestyrelsen ikke er enig i.

Uanset hvem der har ret, er det vigtigt, at de manglende betalinger for skat og moms kommer ind i statskassen. For det skal ikke kunne betale sig at snyde på vægten med skat og moms.

Dels gavner det selvfølgelig ikke fællesskabet, dels er det med til at undergrave konkurrencen for de heldigvis mange lovlydige bygge- og anlægsvirksomheder.

Skattestyrelsen oplyser til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at problemet ikke er større end i andre brancher. Men den halve milliard kroner over de seneste fem år er et udtryk for, at myndighedsindsatsen virker. Den skal bare være endnu mere effektiv.

Samtidig hviler der selvfølgelig et stort ansvar på ikke mindst bygherrerne til at italesætte vigtigheden af, at deres udenlandske entreprenører og ansatte overholder gældende dansk overenskomst.

Byggeriet er afhængig af udenlandsk arbejdskraft, men det skal selvfølgelig være under fair og ordentlige vilkår.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109