23948sdkhjf

Efter coronapause: Enggaard-firma genoptager byggeri med 134 boliger lokal entreprenør

For et år siden fik den fremherskende usikkerhed forbundet med corona udviklings- og ejendomsselskabet Søren Enggaard A/S til at træde bremsen i bund på et stort boligprojekt på den gamle eternitfabriks grund i Aalborg, kaldet Eternitten. 

– Jeg er ikke voldsomt bekymret, men vi ved ikke helt, hvad der sker de næste par år, så derfor har vi bremset et par af vores byggeprojekter, sagde direktør Carsten Enggaard dengang til Nordjyske Stiftstidende. 

Nu sætter Carsten Enggaard så fart på projektet, som er navngivet Ankomstpladsen, igen. 

– Det går jo bedre. Corona-krisen er lagt nogenlunde bag os, og vi oplever generelt en højkonjunktur samt en fortsat positiv befolkningstilvækst i Aalborg, siger han til Nordjyske.dk og tilføjer, at man hurtigt kunne tage projektet op. 

HP Byg med base i Aalborg er ifølge avisen entreprenør på byggeriet, mens Arkitema er arkitekt og Cowi tilknyttet som ingeniør.

Starter op tidligt i det nye år

Byggeriet med 134 lejeboliger skal opføres på en central placering som en velkomst til Eternitten – deraf navnet Ankomstpladsen. 

Byggeriet bliver terrasseformet, der mod nord starter i ni etager og terrasserer ned mod syd til to etager, ifølge udviklingsselskabet så solen udnyttes i de fleste af boligerne. 

Boligerne spænder fra to til fire værelser, alle altaner eller sydvendte terrasser. 

Byggeriet spænder over cirka 8.100 kvm bolig og 1.500 kvm kælder og forventes opstartet primo 2022 og færdigafsluttet ultimo 2023.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141