23948sdkhjf

Licitationen mener: De grønne krav bliver ikke mindre

Landets virksomheder bliver i stigende grad mødt af krav om grøn omstilling fra ikke bare deres kunder, men også myndighederne. Bæredygtighedsproblematikken er uanset, om man vil erkende det eller ej, kommet for at blive.

En ny undersøgelse fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse viser da også, at de små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i stigende grad arbejder med grøn omstilling. Og det er godt.

Men det er knap så godt, at hver fjerde SMV’er slet ikke er i gang med grøn omstilling. Det kan der selvfølgelig være flere grunde til. For hvis efterspørgslen efter grønne produkter eller ydelser ikke er til stede hos virksomhedens kunder, eller det økonomiske udbytte ved at gå den grønne vej er lille, så forstår man jo godt, at den grønne omstilling ikke er til stede hos virksomhederne.

Men helt i glemmebogen bør den grønne omstilling ikke gå for disse virksomheder.

For det kan jo godt være, at kunderne lige nu ikke efterspørger grønne produkter. Men i takt med, at bæredygtighedsdagsordenen bliver mere og mere toneangivende, ændrer omverdenens krav sig jo også. Og dermed også kundernes.

Derfor gælder det selvfølgelig om at være på forkant. Det kan godt være, at den grønne dagsorden ikke fylder i virksomheden eller hos kunderne. Men med de klimaambitioner, som er lagt for dagen af Folketinget, så bliver det en vigtig dagsorden i fremtiden, og så er det med at være med på vognen. Ellers løber konkurrenterne med kunder og ordrer, og så sakker virksomheden bagud.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.004