23948sdkhjf

DM i Skills 2023 skal til Fredericia

For tredje gang skal Fredercia Kommune og Trekantsområdet være vært for danmarksmesterskabet for talentfulde unge på erhvervsuddannelser - DM i Skills 2023.

Godt nok blev DM i Skills 2021, hvor Fredericia skulle have været vært, aflyst på grund af coronapandemien. Men nu vender mesterskabet tilbage til byen, skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at Fredericia er klar til at lægge by til DM igen, og vi glæder og meget til samarbejdet. Vi i Skills har den klare ambition at vise flere unge, de muligheder, der er i en erhvervsuddannelse – og den ambition deler vi i den grad med Fredericia Kommune og Trekantsområdet, der arbejder meget seriøst med at tiltrække flere til en faglært karriere, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

Sidst DM i Skills var i Fredericia, tiltrak man 60.000 besøgende og siden er mesterskabet kun blevet større. Hundredevis af unge fra hele landet skal konkurrere inden for en række erhvervsfaglige områder som traditionelle håndværksfag, sosu-uddannelsen, industrien og merkantile uddannelser.

- Jeg er glad for, at vi får DM i Skills tilbage til Fredericia i 2023. Konkurrencen er med til at holde fokus på håndværker-, SOSU- og de merkantile uddannelser, og det er vigtigt i en tid, hvor der er mangel på faglært arbejdskraft. Vi har som samfund en fælles opgave i at begynde at tale fagene op, så flere unge vælger en erhvervsrettet uddannelse, siger borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist (S).

DM i Skills 2023 bliver afholdt den 2.-4. februar 2022 i MesseC i Fredericia. DM i Skills 2022 finder sted den 28.-30. april 2022 i Høng i Kalundborg Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109