23948sdkhjf

Plejehjem breder sig i Ballerup

Boligselskabet Baldersbo har opkøbt nabogrunden til Plejehjem Toftehaven i Ballerup og opfører nu 48 nye plejeboliger på stedet,  alle bliver opført som almene boliger.

Tirsdag den 26. oktober blev det første spadestik til udvidelsen taget, skriver Hartvig Consult, bygherrerådgiver på projektet, i en pressemeddelelse. 

De omkring 50 fremmødte gæster blev budt velkommen til første spadestik af Boligselskabet Baldersbos direktør Søren Christiansen. Han blev fulgt op af de tre talere, Ballerups viceborgmester Lolan Ottesen, formand fra Baldersbo Marianne Wisén og direktør for totalentreprenør JFP, Jesper Friis Poulsen. 

Mere forurenet jord end antaget

Grunden på Præstevænget i Ballerup har Boligselskabet Baldersbo købt af Ballerup Kommune. Matriklen har tidligere huset et gasværk og i forbindelse med byggemodning af grunden, blev der udført en grundig oprensning af jorden.

Det havde ikke tidligere været muligt at rense jorden under de gamle bygninger, men arbejdet - arealet er ryddet, renset og klargjort - blev udført i forbindelse byggemodningen.

Den forurenede jord udgjorde en større mængde end først antaget, men entreprenør Gorm Hansen klarede arbejdet indenfor aftalt tid og alt jord blev kørt væk og bortskaffet på korrekt vis.

En stor parkeringsplads er allerede blevet anlagt. Der blev også udført kloakseparering, således at også de eksisterende bygninger på plejehjemmet er fremtidssikret.

Parkagtige arealer omkring plejeboligerne

JFP vandt opgaven med at opføre nye plejeboliger og udearealer - Anne Stausholm Landskabsarkitekter står for arealet ved det gamle plejehjem, hvor der skal laves grønne arealer med en parkagtig karakter, der giver visuelle oplevelser.

Totalentreprenøren vandt opgaven i november sidste år i et hold med Pluskontoret Arkitekter som arkitekt og Norconsult som ingeniør. Plejecentret bygges for Boligselskabet Baldersbo med Ballerup Kommune som kommende lejer af servicearealerne. 

Udvidelsen indeholder 48 plejeboliger og supplerer de nuværende 68 plejeboliger. Udvidelsen er besluttet på grund af et stigende antal ældre i kommunen. 

Plejecenter-udvidelsen er på 3.120 kvm. Dertil kommer 855 kvm servicearealer og 1.602 kvm kælder med teknikfaciliteter. Byggeriet skal arkitektonisk svare til etape 1, som er opført i 1968 og 2004, men der skal tænkes bæredygtighed ind i materialevalg og løsninger. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171