23948sdkhjf

Miljøvenlig rensning giver din facade et længere liv

Facaderens er en afgørende del af vedligeholdelsen af en bygning - ikke bare for at holde en bygning pæn, men i høj grad også for at give den et langt og bæredygtigt liv.

Det fortæller specialist Nicklas Christensen, CCO hos Nanostone – en virksomhed, der i årtier har arbejdet med området.
”Vi forbehandler som udgangspunkt altid en facade. Her skal man være særlig opmærksom på, hvilken type facade man har med at gøre og hvilke produkter man kan bruge. Således beskadiger man hverken facaden eller miljøet,” siger Nicklas Christensen og uddyber: ”Der er stor forskel på afrensning af forskellige overflader - mursten-, pudset- og malet facade, samt hvad der skal afrenses. Det kan være alt fra grønne, sorte eller røde alger, lav, mos, sod, grafitti, mv. Når facaden er pæn, anbefaler vi en beskyttende overfladebehandling, så facaden nemt kan holdes pæn med en fremadrettet vedligeholdelsesplan.”

Imprægnering er videnskab
Nanostone tilbyder en række forskellige beskyttende overfladebehandlinger. Til fliser, facader og tag har firmaet igennem mange år testet og udviklet deres egen nanobaserede imprægnering. Her kræves en del viden. ”Det er meget teknisk, og vi ved, hvad vi har med at gøre (Nanostone har over 20.000 referencer). Imprægnering fås i mange kvaliteter og er forskellig alt efter om det f.eks. er til fliser eller murværk,” forklarer Nicklas Christensen og uddyber: ”Ved imprægnering til fliser bruger vi siloxan og silan baseret, som giver en direkte perlende og rensede effekt på overfladen. Til facader bruger vi kun silan og en anden type silan end til fliser. Den kaldes monosilan (som betyder et enkelt molekyle) og er ikke perlende, men til gengæld trænger den dybere ind i murværket, fordi dets molekyler er mindre,” forklarer han. Specialisten tilføjer, at dette er nødvendigt til murværk, fordi det er brændt ler og en meget lukket overflade. ”Vi tilbyder desuden en fremadrettet vedligeholdelsesplan, hvor vi ved, at resultatet vil holde sig pænt i de næste 10-15 år,” siger Nicklas Christensen.

Miljøcertificerede produkter
Nanostones løsninger fungerer i øvrigt efter samme princip som den meget omtalte DGNB-certificering. ”Vi mener, det er en certificering, der giver mening. Den vægter to meget vigtige parametre - bæredygtighed og miljø. Desuden vægter den, i modsætning til mange andre certificeringer, også i høj grad økonomi, som vi er nødt til at tænke ind i vores løsninger til bygherren,” siger Nicklas Christensen.

”Der er stor forskel på afrensning af forskellige overflader"
Nicklas Christensen, CCO, Nanostone

NANOSTONE
Nanostone er en virksomhed, der arbejder med specialafrensning, overfladebehandling og vedligehold af ejendomme med særligt fokus på tage, facader, fliser mv.
Virksomheden har arbejdet med en række store aktører - Toms, Comwell, Mærsk, København Zoo, DEAS, Bauhaus, DSB, kommunalt m.v.
Læs mere på www.nanostone.dk

FACADERENS, FLISERENS OG TAGRENS
Nanostone fjerner effektivt og skånsomt alger, mos, sod, grafitti, tyggegummi og andre uønskede belægninger på fliser, facade og tag. Overfladen fremstår som ny og påføres en beskyttende behandling, så man får et flot resultat, der holder i mange år. En facaderens, fliserens eller tagrens kan være individuel fra kunde til kunde. Men der er tre primære trin, man skal igennem, når genstridige belægninger skal fjernes:

  1. Forbehandling
  2. Rensning med hedvand eller damp (65-150 grader)
  3. Overfladebehandling i form af imprægnering eller maling

Ring evt. direkte til erhvervschef, Martin Bidstrup på tlf. 9215 8212 og få en snak om, hvordan Nanostone kan rense din facade.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093