23948sdkhjf

Licitationen mener: Erhvervslivet skal være med til at holde kommunerne på sporet

Det er vigtigt, at erhvervslivet byder ind og får det forestående kommunalvalg til også at handle om erhvervslivets vilkår.

For som både Henrik Fugmann og Troels Blicher Danielsen, henholdsvis formand og adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, understregede i et debatindlæg i Licitationen -Byggeriets Dagblad forleden: " ... det kan godt være, at kuglerne støbes på Christiansborg, men det er ude i kommunerne, de bliver affyret."

Og det er så sandt, som det er sagt. Men desværre en kendsgerning, som alt for mange lukker øjnene for. I stedet for at hakke på folketingspolitikerne, når erhvervsvilkårene ikke fungerer i kommunerne, så er det de lokale kommunalpolitikere, man skal have fat i og gjort ansvarlige.

Det er helt fint, at kommunalpolitik handler om de nære ting, som at få anlagt en ny tennisbane eller indføre økologiske måltider i skolerne. Men kommunalpolitik skal også handle om det lokale erhvervsliv. Og det er her, at de lokale håndværksmestre og entreprenører skal være aktive og give kommunalpolitikerne input til, hvad det lokale erhvervsliv kan gøre for kommunen - og omvendt.

Om tre uger og et par dage skal der derfor sættes krydser ved kommunalpolitikere, som har forstået, hvorfor det er vigtigt at have et velfungerende erhvervsliv i kommunen.

Og erhvervslivet skal være med til at sætte dagsordenen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109