23948sdkhjf

Nordjysk smed producerede bygningstål uden CE-godkendelse – slap med advarsel

Sikkerhedsstyrelsen var sidste sommer på kontrolbesøg hos en nordjysk smedevirksomhed. Det skete, efter en lokal konkurrent havde angivet virksomheden for at producere spær og lignende uden at have den nødvendige CE-godkendelse. Det skriver Tekniq Arbejdsgivernes medie Industri & Teknik.

Som dokumentation havde anmelderen vedlagt billeder fra Facebook, hvor den anmeldte virksomhed fremviste en nyproduceret altan.

Og ganske rigtigt kunne Sikkerhedsstyrelsen konstatere, at der havde fundet produktion sted uden de nødvendige godkendelser. Smeden hævdede dog at der var tale om en undtagelse, idet man normalt producerer smedearbejde til landbruget.

Smeden slap derfor med skrækken og en løftet pegefinger.

- Sælger du fremadrettet bærende konstruktionsstål uden, at virksomheden er certificeret i henhold til EN 1090 og har et fyldestgørende CE-mærke på produkterne, kan Sikkerhedsstyrelsen politianmelde dig, skriver Styrelsen ifølge Industri & Teknik til smedefirmaet.

Hos Sikkerhedsstyrelsen vil teamleder Lene Nørskov Svensson ikke kommentere på den konkrete sag, men siger til Industri & Teknik:

-Jeg kan godt forstå, at der kommer reaktioner, når man ser en sådan afgørelse. Men vi kigger helt individuelt på sagerne. Der kan være forskel på, om vi har med en stor stålproducent eller en lille virksomhed at gøre, når vi tager stilling til, om der skal vejledes eller sanktioneres.

Originalartikler: https://www.industriogteknik.dk/smedie-slap-ce-fusk-advarsel/

https://www.industriogteknik.dk/styrelsen-boeder-kan-gives-ved-foerste-ce-afsloering/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14