23948sdkhjf

Nyt videnscenter om bygningers klimapåvirkninger er sendt i udbud

Som en del af aftalen om udmøntning af puljen til bæredygtigt byggeri vil Bolig- og Planstyrelsen etablere et nyt videnscenter om bygningers klimapåvirkninger. Etableringen og driften af videnscenteret er netop sendt i udbud. Det skriver DI Byggeri.

Af udbudsmaterialet fremgår det, at der er afsat 12 mio. kr. til videnscenteret om bygningers klimapåvirkninger. Pengene kommer fra puljen om bæredygtigt byggeri af 31. maj 2021, hvor der med Finansloven for 2021 er afsat en penge til at fremme bæredygtigt byggeri med 25 mio. kr. årligt i 2021 og 2022 (50 mio. kr. i alt). 

En central opgave for videnscenteret bliver ifølge DI Byggeri at udvikle og tilbyde bl.a. undervisningsforløb og kurser til branchens aktører om gennemførelse af en livscyklusvurdering af et byggeris klimaaftryk (LCA).

Dertil skal videnscentret løbende indsamle data og erfaringer fra byggeprojekter, som skal bidrage til analyser om byggeriets klimapåvirkning, samt løsninger og formidling til branchen om anvendelse af LCA. I udbuddet efterspørges tværgående viden og kompetencer inden for bl.a. bygningers klimapåvirkninger og LCA-beregninger, undervisning, kommunikation og formidling. 

Styrelsen forventer at indgå kontrakt i december indeværende år. Kontrakten vil løbe i perioden 2022-2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125