23948sdkhjf

Licitationen mener: Alle skal med på den grønne bølge

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at hvis Danmark skal lykkes med en succesfuld grøn omstilling, så har bygge- og anlægsbranchen en nøglerolle.

40 pct. af den danske CO2-udledning stammer fra bygge- og anlægsprojekter, og 35 pct. af det samlede affald er bygge- og anlægsrelateret.

En af løsningerne er den frivillige bæredygtighedsklasse, som blev præsenteret sidste år.

Den er, som navnet antyder, frivillig at følge, men tanken er, at den bliver obligatorisk i 2023, når den omfattes af Bygningsreglementet.

Det er derfor også ekstremt vigtigt, at alle branchens virksomheder er klar til de nye krav til bæredygtigt byggeri. Men som en ny analyse fra Professionshøjskolen UCN viser, halter det med at få de små og mellemstore virksomheder med på vognen. Kun de største i branchen er indtil videre klar til at møde de nye krav.

Umiddelbart er det jo ikke så mærkeligt, at de store hopper med på nye tiltag først. Men lige her er der alt mulig grund til, at de mindre virksomheder tilegner sig viden.

Får de ikke opbygget de fornødne kompetencer inden for bæredygtigt byggeri, vil de sakke agterud, når bæredygtighedsklassen bliver obligatorisk.

Det er selvfølgelig op til de mindre virksomheder selv at suge den viden til sig. Men byggecentre og rådgivere bør også bidrage med viden om eksempelvis bæredygtige byggematerialer. Alle har en interesse i, at hele byggeriet kommer med på den grønne bølge.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094