23948sdkhjf

Valsetog tromler Vestjylland fladt

Weycor er kendte for sine læssemaskiner i høj kvalitet, men den tyske producent har meget mere at byde på.

Deres danske importør og forhandler Scantruck A/S er også leveringsdygtig i Weycors tromler og valsetog, og det har Ole Aarup, entreprenør og medejer af PJP Murer- og entreprenørforretning, fået øjnene op for.

Kort før sommerferien modtog hans firma sit fabriksnye Weycor AW1070E valsetog. En maskine der i størrelse og kapacitet overstiger, hvad de tidligere har ejet af den type, og som samtidig er sjældent set i det vestjyske. Det fortæller leverandøren i en pressemeddelelse:

- Før havde vi en mindre tromle på 2,7 tons. Nu har vi en Weycor på syv tons. Det var en stor ændring for os, men den er effektiv. Bare vi skal lave en sandpude til et sommerhus, ryger den med ud på pladsen, fortæller han.

Brug for noget større

Med base i Hvide Sande arbejder de cirka 20 medarbejdere i hele det vestjyske opland med opgaver indenfor murer-, kloak-, entreprenør- og betonarbejde samt vognmandskørsel m.m. Kalenderen er fyldt op et godt stykke frem i tiden, men der skal hele tiden fremtidssikres. Blandt andet i form af moderne maskiner og materiel.

- Vores lille tromle er til stier og små indkørsler. Den banker ikke noget op for alvor, og derfor ville vi have noget større. Vi kan også konstatere, at opgaverne følger med, når man køber nyt og større udstyr. Efter vi tidligere i år købte en ny 16 tons Komatsu gravemaskine med Topcon 3D maskinstyring hos Scantruck, er vi begyndt at få flere og flere jordopgaver. Så vi tog skridtet og lavede en aftale med Mads. Nu er vi også de eneste i området, der har et valsetog i den størrelse, siger Ole Aarup.

Scantruck A/S kan tilbyde forskellige finansieringsløsninger, og dialogen med distriktschef Mads E. Nielsen skabte en aftale. Deres 16 tons Komatsu blev også handlet med Mads.

- Scantruck tilbyder en fleksibel løsning, som er en god måde for os at få testet tingene og få afklaret, om det er noget værd i vores firma. Det synes jeg er en genial måde at gøre det på, siger Ole Aarup, som blandt andet angiver Scantrucks finansieringsmodel som afgørende for hans genvalg af Scantruck som leverandør.

- Derudover ringede jeg til flere kolleger for at høre deres mening. Vi har i forvejen en Weycor AR420, og vi har tidligere haft en Atlas 65, så det har aldrig været et mærke, vi er ræd for. Desuden har vi gode erfaringer med Scantruck generelt med deres salg, service og rådgivning, så det var meget oplagt, at vi valgte deres tilbud, siger han.

Større kaliber

Dommen over maskinen baseret på nogle måneders erfaring er der ingen tvivl om.

- Det er en fin maskine. Det er jo ikke en maskine, du sidder i otte timer om dagen. Du sætter dig ind i den, kører to timer og så stiller du den over i et hjørne, og om en uge kører du to timer igen. Men den kører godt, den er effektiv, og så banker den virkelig hårdt. Vi havde som sådan ikke nogen krav til maskinen inden, bortset fra at vi gerne ville op i kaliber, siger Ole Aarup.

Han tog imod Scantrucks tilbud om at få installeret et kompaktionsmålingssystem i valsetoget.

- Så kan vi følge med i, hvor hårdt den komprimerer, og hele arbejdet kan dokumenteres. I dag har vi ikke brug for at dokumentere arbejdet overfor kunderne. Men det kommer. Det er også for ens egen interne kvalitetssikring og sikkerhed, at vide at dokumentationen for arbejdet er i orden, selv hvis det ikke er påkrævet. Det giver ro i maven, så man kan fokusere på andre opgaver. Også selv om det er en simpel grusplads på havnen. Med det nye valsetog ved vi, underlaget er banket, så det ikke kan blive hårdere. Så når vi afleverer, er alt i orden, fastslår han.

Den nyeste model af Weycor AW1070E har udover et opdateret design også fået en ny motor, der efterlever Stage V emissionskravene. Den arbejder som standard i Eco-mode, hvor motorstyringen automatisk reducerer omdrejningerne, når det er muligt. Det betyder mindre støj og ikke mindst reduceret brændstofforbrug.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.282