23948sdkhjf

Licitationen mener: En vækstdræber lurer forude

At det går godt for dansk erhvervsliv er vist ikke gået nogens næse forbi. Dansk økonomi er kommet godt gennem coronakrisen, og danske virksomheder har med hjælpepakker vel nok klaret sig bedre end deres udenlandske konkurrenter.

Senest viser en ny analyse fra DI, at der det seneste halve år er opslået 200.000 stillinger, hvilket er flere end under højkonjunkturen i 2007, og lige før finanskrisen terroriserede dansk erhvervsliv.

Men der er jo desværre også en bagside af medaljen. For allerede nu melder erhvervslivet om betydelig mangel på arbejdskraft. Tag bare anlægsbranchen, hvor virksomhederne inden for kloakering og klimatilpasning ikke kan skaffe medarbejdere nok.

Analysen får dog DI til at advare om yderligere problemer. For en anden analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der er gennemført fra december til maj, viser massive rekrutteringsudfordringer. Og først på året søgte virksomhederne færre medarbejdere, end de gør nu

Skal virksomhederne udnytte den optur, dansk økonomi er i lige nu, er der brug for yderligere tiltag fra politisk hold. For det er jo logik for burhøns, at færre medarbejdere i en tid, hvor ordrerne står i kø hos virksomhederne, er en vækstdræber uden lige.

Vi har tidligere på denne plads advokeret for, at det bliver lettere at rekruttere arbejdskraft fra landene uden for EU. Men det er jo kun på kort sigt. Flere lærlinge og fastholdelse af de eksisterende medarbejdere bør i lige så høj grad være målet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126