23948sdkhjf

Borgermøde om nyt Aarhus-stadion: Idrætseliten er bekymret for byggeri

Byens borgere var onsdag inviteret til borgermøde i Aarhus om det storstilede stadionprojekt.

Særligt eliteidrætten gjorde sig bemærket og udviste store bekymringer om, hvad der skal blive af deres faciliteter, når byggeriet går i gang. Planen er lige nu, at det nuværende stadion, Ceres Park, skal rives ned og opføres på ny i perioden 2024-26.

Hele Kongelunden syd for Aarhus indgår i projektet, og det indbefatter blandt andet atletikfaciliteter, tennisbaner og håndboldhallen. Disse aktiviteter skal formentlig flyttes til nye placeringer i byggeperioden, og derfor var atletikudøveren Sara Slott Pedersen særligt kritisk.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Jeg synes også, at Aarhus fortjener et nyt fodboldstadion, men det må ikke være på bekostning af alle de andre foreninger. Kan vi få en garanti for, at inden der bliver kørt en bulldozer på stadion, ligger der en tilfredsstillende plan for alle, der bliver hjemløse som f.eks. atletik, tennis og taekwondo. For hvis der bare går to år, hvor der ikke kan dyrkes eliteidræt, så forsvinder eliten, og så kommer der ikke flere olympiske medaljer, sagde Sara Slott Pedersen.

Aarhus Kommune havde stillet med tre repræsentanter i borgmester Jacob Bundsgaard (S), kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) og teknikrådmand Bünyamin Simsek.

To spor i projektet

De skulle svare på spørgsmål og kritik fra de bekymrede sportsfolk. Her blev der særligt henvist til, at Aarhus Kommune har startet et projekt i to spor. Det ene fokuserer på det nye stadion, mens det andet skal udvikle en helhedsplan for området.

- Hvis vi bare ville bygge et nyt stadion, ville vi jo ikke have startet den proces med to spor. Vi vil gerne tage hånd om alle brugere, sagde borgmesteren til eliteidrætten ifølge Aarhus Stiftstidende.

2022 bliver et år, hvor de to projekter skal udvikles med hjælp fra to arkitektkonkurrencer: En traditionel projektkonkurrence om at tegne et nyt fodboldstadion og en åben konkurrence – et såkaldt parallelopdrag – om en samlet udviklingsplan for hele området.

Begge konkurrencer er sat til at starte i begyndelsen af 2022. Vinderprojektet for stadion bliver offentliggjort i november samme år.

Mens det tidligere er blevet meldt ud, at stadionet skal stå klar i 2025-26, forventer man nu, at stadionet først åbner i 2026.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157