23948sdkhjf

Licitationen mener: Trepartsaftale løser fortsat intet

Regeringen ser måske gårsdagens trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter og Kommunernes Landsforening som en sejr og et middel til at bekæmpe manglen på arbejdskraft.

Men flere udtalelser fra ikke mindst arbejdsgiversiden tyder på, at det er en mindre tilfreds aftalepart, som må lægge navn til aftaleteksten.

For aftalen løser ikke den akutte mangel på arbejdskraft, som landets virksomheder står med. Der bliver godt nok tilført midler, så der kan skaffes mere faglært arbejdskraft fra andre EU-lande. Men det er jo en kendt sag, at det ikke ligefrem vrimler med eksempelvis østeuropæere, der søger mod Danmark, som vi så i eksempelvis 00’erne. Dels fordi der er brug for dem i deres hjemlande, og dels fordi andre europæiske lande har en lige så stor mangel på arbejdskraft som Danmark.

I stedet burde der jo sættes ind over for de tusindvis af ledige herhjemme, som reelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Her mangler regeringen endnu at tage fat til gavn for de danske virksomheder.

Samtidig glemmer regeringen og arbejdsmarkedets parter jo også de mange virksomheder, som mangler højt specialiseret arbejdskraft som eksempelvis rådgivervirksomhederne. Det er vidensvirksomheder, for hvem arbejdskraften herhjemme ikke nødvendigvis hænger på træerne, og de må kigge langt efter hjælp med trepartsaftalen.

Frem for at se aftalen som en sejr bør regeringen i stedet blive i arbejdstøjet. Der er gevaldigt brug for det.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125