23948sdkhjf

BIG-tegnet flygtningemuseum fejrede milepæl

Fredag eftermiddag rundende museet Flugt i vestjyske Oksbøl en vigtig milepæl: Rejsegildet. 

Det skriver Varde Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet består i en renovering af to eksisterende bygninger, der var hospital i flygtningelejren, samt en tilbygning, der skal huse ankomst, billettering, garderobe, butik med mere. De to eksisterende bygninger, der skal indeholde udstillinger, cafe, biograf og undervisningsfaciliteter, renoveres så de udvendigt kommer til at fremstå i det oprindelige udtryk.

– I dag fejrer vi et vellykket samarbejde mellem de mange forskellige faggrupper, der er en del af byggeriet af Flugt, sagde Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne, ifølge meddelelsen.

– Det er en milepæl, og bygningerne bliver fantastisk smukke. Vi kunne ikke have ønsket os en flottere ramme for de historier, vi skal fortælle på museet, når vi åbner til sommer, fortsatte han.

Arkitekter er BIG – Bjarke Ingels Group, Ingeniør er Ingeniør’ne, og NemByg står for byggeledelsen.

Museet Flugt skal formidle fortællingen om danmarkshistoriens største flygtningelejr i tiden efter Anden Verdenskrig. På sit højeste var flygtningelejren Danmarks 5. største by. Derudover skal museet rumme aktuelle internationale flygtningehistorier. 

Rejsegildet markerer et vellykket samarbejde med arkitekter, ingeniører og håndværkere, der nu går ind i projektets afsluttende fase, så selve byggeriet kan stå færdigt ved årsskiftet.

Byggeriet af Flugt forventes afsluttet ved årsskiftet, og museet åbner for offentligheden i juni 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109