23948sdkhjf

Superstuderende skal til udlandet

Fem talentfulde studerende har modtaget Rambøll Legatet 2021. Det tildeles talentfulde unge, der skal læse på et eliteuniversitet i udlandet.

Det skriver Rambøll i en pressemeddelelse.

For 11. år i træk uddeler Rambøll rejselegater à 25.000 kr. til danske studerende, og i år uddeles legatet til fem vindere, som er det højeste antal hidtil. Det skyldes et særdeles stærkt ansøgerfelt, skriver Rambøll.

De fem modtagere ser frem til ophold på internationale eliteuniversiteter i USA, Norge og Australien, hvor de skal dygtiggøre sig inden for blandt andet klimatilpasning og bæredygtigt byggeri.

- Globalt udsyn og evnen til at arbejde på tværs af landegrænser og kulturer er ’must have kompetencer’ på fremtidens arbejdsmarked. Med legatet støtter vi unge studerende med en unik mulighed for et ophold i udlandet, som - udover at give dem en oplevelse for livet - vil styrke deres internationale netværk og kompetencer og deres evne til at samarbejde, siger adm. direktør for Rambøll i Danmark, Ib Enevoldsen i pressemeddelelsen.

- Jeg ønsker de unge studerende et udviklende udlandsophold og håber, at de kommer hjem med værdifulde erfaringer og kompetencer, som er relevante for deres fremtidige arbejdsliv som ’globale ingeniører’, tilføjer han.

250 med i opløbet

Flere end 250 meget kvalificerede studerende var med i opløbet om de fire legatportioner på 25.000 kr.

Vinderne er nøje udvalgt af eksperter hos Rambøll og de hedder:

Monika Margrethe Skadborg, 28 år og læser en kandidat i Miljøteknologi på DTU. Monika skal læse et semester på Ivy League-universitetet Cornell University i Ithaca, New York, hvor hun skal dygtiggøre sig inden for klimatilpasning og bæredygtighed. Ved siden af sine studier er hun forperson i Ungeklimarådet, der giver input til ministeren på fremtidens klimaløsninger.

Richard T. N. Larsen, 24 år, læser til civilingeniør på DTU i konstruktioner. Richard skal læse et semester på Norwegian University of Science and Technology (NTNU) i Norge, hvor han blandt andet skal dygtiggøre sig inden for vindenergi, offshore vindteknologi og strategisk ledelse. Han har et studiejob hos Øllgaard Rådgivende Ingeniører og har været på praktikophold hos BCG.

Julie Kirkedal Christoffersen, 27 år, læser en kandidat i Byggeri med specialisering i geostatik på Aarhus Universitet. Julie skal læse et semester på the Norwegian University of Science and Technology i Trondheim, hvor hun skal videreudvikle sin viden og kompetencer inden for geostatik med særlig fokus på havvindmølleprojekter.

Diana Soots, 32 år og læser Technology Entrepreneurship på DTU. Hun skal læse et semester på UC Berkeley i Californien, hvor hun på deres Startup Semester skal arbejde videre med sin egen startup, der har til formål at innovere minedriftsindustrien ved hjælp af dataindsamling.

Legatet blev uddelt ved Rambølls årlige arrangement ’Student Day’, hvor Rambøll åbnede dørene for mere end 500 studerende i både Aarhus og København. Det skete henholdsvis 13. og 15. september. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.546