23948sdkhjf

Licitationen mener: En falliterklæring for systemet

I en tid, hvor flere brancher i dansk erhvervsliv skriger på arbejdskraft, var det en deprimerende analyse, som Dansk Arbejdsgiverforening sendte på gaden først på ugen.

Den viser, at hver fjerde ledig i 2020 reelt ikke stod til rådighed for arbejdsmarkedet på trods af, at du som kontanthjælpsmodtager eller dagpengemodtager aktivt skal søge job og kunne påbegynde et job, hvis det bliver anvist.

Men hver fjerde ledig ser sig ikke i stand til at leve op til disse krav, og dermed står de ikke til rådighed for arbejdsmarkedet.

Umiddelbart må det være en kold klud i ansigtet på ikke mindst hotel- og restaurationsbranchen, som skriger på arbejdskraft. Men for beskæftigelsessystemet som helhed er det en falliterklæring, at hver fjerde ledig ikke kan påtage sig et job.

Nu kan der være personlige årsager til, at man ser sig nødsaget til at sige nej til et job. Men hvis jobkonsulenterne gang på gang bliver mødt af et nej, bør der ringe en klokke. Det kan ikke nytte noget, at dansk erhvervsliv efterlyser arbejdskraft, og vi så har folk gående rundt på offentlig forsørgelse, som ikke vil arbejde.

Det hæmmer ikke bare væksten i dansk erhvervsliv, men det er også en falliterklæring i forhold til beskæftigelsessystemet. Det er langt fra første gang, at jobcentre og kommuner bliver kritiseret for deres beskæftigelsesindsats, og de nye tal bør være et wakeupcall i forhold til at få en afklaring på, hvordan systemet bedre kan hjælpe virksomhederne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267