23948sdkhjf

Er der en fremtid for nyt messekoncept?

I dag slås dørene op for den første udstilling, hvor to messer E&H og Transport går hånd i hånd - ganske vist med hver sin messe, men samtidigt

Et messesammenfald er hvad man fra i dag kan møde i Herning, når Entreprenør & Håndværk og Transport afholder messe samtidig. E&H udendørs og Transport indendøre.

Der er fra alle sider stor optimisme omkring det faktum, at man afholder det samtidig. Og den eneste grund til, at det ikke er sket før, er ifølge både Messecenter Herning, MCH og Maskinlverandørerne, at man ikke har kunnet finde plads i kalenderen, grundet blandt andet udenlandske messer, fordi de to brancher alt andet lige har forskellige dynamikker.

Men nu er den der. Vi har spurgt, hvordan arrangørerne egentligt ser på mulighederne i dette nye tiltag:

Klaus Meldgaard, der er formand for sektion 1 i Maskinleverandørerne, ser store muligheder:

- Vi har faktisk mange fælles kunder. Der er en række entreprenører, der er kunder i transportbranchen også - eller har kunder der, og det samme gælder omvendt, siger han til M-Xtra Licitationen Bygheriets Dagblad.

- Og det er ikke fordi det ikke har været forsøgt at lægge det samtidigt før. Men som nævnt så er der forskellige kalendre og årshjul i de to brancher, som gør det svært. Men nu er det jo corona’en, der faktisk har gjort det muligt på en rigtig god og positiv måde, siger han, og tilføjer at det vil være med til at hæve besøgstallet for begge udstillinger.

- Vi er jo den lille i denne sammenhæng. Mens Transport formentligt kan trække omkring 30.000 gæster, har vi nogle få tusinde, men vi tror på, at dette kan styrke begge sider, tilføjer han.

Han fortæller også, at der i hans egen virksomhed Meldgaard A/S er langt over halvdelen af kunderne, der også har transport som gør det relevant at se begge messer.

- Vi kan allerede nu konstatere at interessen er der, for vi har flere tilmeldinger end tidligere, og det tyder på en større forhåndsinteresse, siger han.

Dialog om fremtiden

Der er ifølge Klaus Meldgaard allerede snakke hen over bordet vedrørende kommende arrangementer, og om der er mulighed for at finde ud af noget for fremtiden. Men nu skal man lige have successen i hus, og så må evalueringen være grundlag for yderligere drøftelser.

Og hvor stort er interessesammenfaldet så egentligt?

MCH’s projektleder Nikolai Jørgensen er overordnet projektleder for begge messer:

- Det er klart at vi har kigget på det, inden vi gik i gang med at lave samarbejdet. Eksempelvis kan vi se på de data, vi har om gæsterne på Transport, at der er et segment af bygge- og anlæg, og det modsatte gør sig gældende, når vi ser på gæsterne på E&H. Her er også en undergruppe, der har transport, siger Nikolai Jørgensen.

Ifølge ham drejer det sig om, at en række entreprenørfirma eksempelvis har entreprenørkørsel og grusgrave, og det samme omvendt, hvor en vognmand måske har en eller flere grusgrave og dertilhørende kørsel.

- Vi ser frem til efter messerne at evaluere synergien i samarbejde med brancherne. Lige nu glæder vi os bare til tre spændende messedage for tusindvis af fagfolk, slutter Nikolaj Jørgensen.

Få grønne med

Det er dog ikke hele brancheforeningen Maskinleverandørerne, der kan høste de helt store fordele. Således har sektion 2 - den grønne sektor, lige været på Have & Landskab, så det er en mindre del af denne del af foreningen, der kommer på E&H. Alt i alt så er det et faktum, at man nu kan slå to fluer med et enkelt smæk, og det er først når der lørdag aften har været messefald, at man kan sige noget om, hvor stor successen har været. Men der er gjort alt for at gæsterne skal føle sig velkomne på såvel E/H som Transport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156