23948sdkhjf

Licitationen mener: Virksomheder skal lytte til lærlinge

Bæredygtighed og sikkerhed på byggepladserne står højt på byggelærlingenes ønskesedler, når de skal vælge deres fremtidige læreplads.

Det viser en ny undersøgelse fra organisationen Iloveglobalgoals, Danske Erhvervsskoler og -gymnasier, Epinion og Danmarks Statistik.

Man kan jo som virksomhed vælge at sidde de unge erhvervsskoleelevers ønsker overhørig og køre sin virksomhed som hidtil.

Men i en tid, hvor bygge- og anlægsvirksomhederne skriger efter lærlinge og faglært arbejdskraft, er virksomhederne nødt til at tage elevernes ønsker til deres fremtidige arbejdspladser alvorligt.

Virksomhederne er i en stadig større konkurrencesituation om lærlingene, hvor det ikke kun handler om at kunne give dem en ordentlig løn. Branchen skal også være en attraktiv arbejdsplads.

Allerede i dag fylder bæredygtighed en stor del af hverdagen i bygge- og anlægsvirksomhederne, hvor de grønne krav fra bygherrerne ikke bliver mindre.

At lærlingene nu også har disse ønsker betyder kun, at virksomhederne selvfølgelig skal følge med og lytte til fremtidens arbejdskraft. For uden dem - ingen fremtidige opgaver.

Men forhåbentlig har lærlingene også en vis grad af sund fornuft. For det er jo trods alt ikke altid, at det hele går op i en højere enhed med ens ønsker, når virksomhederne skal få en hverdag til at hænge sammen. Men virksomheder og lærlinge hænger sammen, og virksomhederne vil komme langt ved at lytte til lærlingenes ønsker.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126