23948sdkhjf

Licitationen mener: Brutale krænkelser er hverdag i byggeriet

Den benhårde konkurrence om opgaverne og små indtjeningsmarginaler har givet bygge-og anlægsbranchen et brutalt ry som en branche, hvor moralbegreber godt kan gradbøjes - og helst til egen fordel.

Forråelsen og brutaliteten har frit spil i en macho-verden, hvor den der blinker eller klynker, bliver trynet. På sin vis kan man godt hævde, at bygge- og anlægsbranchen er fuld af krænkere. Det kalder man det bare ikke i byggeriet. Her er begreber som tryning og mobning mere korrekte - selvom man ikke går og skilter med, at man er blevet snydt af en samarbejdspartner

Men, når man snyder en samarbejdspartner, så er det jo i den grad en krænkelse af både tillid og god moral.

Entreprenører, håndværksmestre, rådgivere og bygherrer har nok ikke bevidst fokus på at krænke hinanden. Men det er tankevækkende, at byggeriet i stigende grad befolkes af det man ude på byggepladserne kalder "skiderikker" - barske, brutale byggeledere, som har til opgave at vride hver en krone ud af opgaven. Også hvis det indebærer at tryne - eller krænke - andre.

Det handler ikke om at sidder i rundkreds og betro sig og krænge følelserne ud af kroppen. Det handler om det, man med et gammel udtryk kalder at være redelig i handel og vandel.

Eller på godt nu-dansk: Vær nu mandfolk nok og dygtig nok til, at du ikke behøver at krænke andre for at tjene dine penge.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11