23948sdkhjf

Licitationen mener: Hvad skal nyttejob dog nytte

Nu skal alle kontanthjælpsmodtagere have en 37 timers arbejdspligt om ugen, hvor de gennem kommunale nyttejob så at sige arbejder for kontanthjælpen.

Det var en af essenserne i det reformudspil for at skaffe mere arbejdskraft, som regeringen fremlagde tidligere på ugen.

Initiativet er ikke mindst målrettet indvandrerkvinder uden tilknytning til arbejdsmarkedet, men også kontanthjælpsmodtagere i almindelighed.

Men man kan jo spørge, hvad disse nyttejob dog skal nytte? For du dygtiggør dig jo ikke nødvendigvis og får opbygget kompetencer, som er attraktive for erhvervslivet, ved at rengøre bænke i byens parker eller rengøre legetøjet i børnehaver, som regeringen foreslår.

Det handler måske ligeså meget om, at landets kommuner og jobcentre er alt for inkonsekvente i forhold til at få kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere for den sags skyld ud i "rigtige" job.

Det nytter jo ikke noget, når man hører om virksomheder i eksempelvis servicebranchen, som har hundredvis af ubesatte stillinger og så ikke kan få noget hjælp af jobcentrene.

Det er måske her der i stedet skal være mere pisk end gulerod i beskæftigelsessystemet, og der skal indføres økonomiske sanktioner, hvis man gang på gang siger nej til jobs.

Disse job skal ikke være nyttejob. De skal i stedet på en gang kvalificere kontanthjælpsmodtagere til arbejdsmarkedet samt løse virksomhedernes mangel på arbejdskraft.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109