23948sdkhjf

Lokale vinder entrepriserne på Haderslevs Blå Foreningshus

Et ønske om at bedre muligheder for vandsporten i Haderslevs havn og på Haderslev Fjord går nu i opfyldelse med det forestående byggeri af det 20 mio. kr. dyre ”Det Blå Foreningshus”. 

Licitationen på fagentrepriserne blev for nyligt godkendt af Udvalget for Kultur og Fritid i Haderslev Kommune. Det lokale tømrer- og snedkerfirma Cawo løb med den største entreprise; byggeplads, tømrer, snedker med mere til 9,7 mio. kr. Næststørste opgave på listen, entreprisen for jord, kloak, beton, pilotering med mere, vandt Bo Michelsen A/S fra Haderslev med et bud på 3,6 mio. kr. 

De bygger Det Blå Foreningshus

Byggeplads, tømrer, snedker m.m.: Cawo - 9.736.194 kr.

Jord, kloak, beton, pilotering m.m.: Bo Michelsen - 3.564.000 kr.

Malerarbejdet: HC Carstensens Malerforretning - 120.405 kr.

Gulvarbejdet: Garant, Haderslev - 146.800 kr.

VVS, ventilation m.m.: Bravida, Kolding - 979.936 kr.

El-arbejdet: Haderslev Elteknik - 974.552 kr.

Broanlæg: All Flex Nordic - 1.311.017 kr.

Det Blå Foreningshus er et samarbejde mellem Haderslev Kommune og en række foreninger med relationer til vandsporten på Haderslev Fjord. 

Foreningshuset skal være et nyt samlingssted for foreningerne, der færdes på og ved vandet. Huset skal danne ramme og udgangspunkt for en række vandsportsaktiviteter og det grej som kræves for disse aktiviteter. 

– Haderslev får nu et moderne blåt foreningshus, der skal være center og støttepunkt for de efterhånden mange grønne og blå aktiviteter på vandet og på kanten af Haderslev Fjord, siger formanden for Kultur og Fritidsudvalget, Kjeld Thrane, i en pressemeddelelse fra kommunen og påpeger, at projektet vil give opholds -og aktivitetsmuligheder for alle – udover de faste foreningsbrugere.

Det Blå Foreningshus kommer til at bestå af næsten 1.000 kvm under tag, der fordeler sig med cirka 400 kvm til selve huset, knap 400 kvm til opbevaring og cirka 150 kvm til værksteder med mere.

I huset er der køkken, møderum og træningslokale for foreningerne, omklædning, bad og sauna, når de aktive brugere kommer hjem efter en tur på vandet og desuden en række depoter m.m. til opbevaring fartøjer og udstyr.  Oveni kommer arealer med plads til ophold, udekøkken, udendørs træning med mere.

Der er 1. spadestik den 30. august 2021, og huset forventes at kunne tages i brug i midten af 2022.

Mange år undervejs 

Haderslev Kajakklub fremlagde i 2015 sit første bud på et nyt kano– og kajakcenter. 

Efter det første tilsagn i 2018 om støtte på 5 mio. kr. fra Haderslev Kommune, er det gået støt fremad med finansieringen. Først med en donation på 5 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond i 2018, senere med 3,5 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden og 3 mio. kr. fra Nordea- fonden, og senest med 250.000 kr., fra Salling Fondene og Norlys.

Det samlede byggebudget er på 20 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126