23948sdkhjf

Institutionsbyggeri bliver næsten 17 millioner dyrere end forventet

Dyrere materiale- og timepriser gør, at det nye fælles plejecenter og daginstitution Kong Gauers Gård, som bygges i Gauerslund ved Vejle bliver næsten 16,9 mio. kr. dyrere end forventet. 

Det oplyser bygherrerådgiver i Vejle Kommune Ketty Christiansen til Vejle Amts Folkeblad

Ligesom resten af branchen er også byggeriet af fællesinstitutionen, der kommer til at bestå af tre boenheder, en centerdel med aktivitetscenter, en daginstitution og fællesarealer, udfordret af de stigende priser på byggematerialer. 

Der var oprindeligt afsat 91,5 mio. kr. til serviceaftaler og daginstitutionen, men efter udbud af entrepriser er prisen altså godt 17 mio. kr. dyrere. Det kommer dog ikke som sådan til at påvirke projektets økonomi:

- Pengene til servicearealer og daginstitutionen bliver fundet inden for nogle mindre omprioriteringer, eksempelvis inden for puljen til uforudsete udgifter, ligesom vi vælger et par andre materialer, som ikke ændrer noget på selve byggeriet, siger Ketty Christiansen til Vejle Amts Folkeblad.

Licitationen – Byggeriets Dagblad har tidligere omtalt projektet, hvor JFP har vundet storentreprisen på. Den omfatter jordarbejder, betonarbejder, kloakarbejder, elementarbejder, vægge og dæk, stålarbejder og murerarbejde.  

Byggeriet skal stå klar i marts 2023 og ud over JFP og Sweco Architechs er Sweco ingeniør på projektet. Vejle Kommune har i alt afsat 237 mio. kr. til byggeriet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109