23948sdkhjf

Licitationen mener: Store driftsudbud viser sit værd

Store driftsudbud og rammeaftaler bliver efterhånden mere almindelige, når de største offentlige bygherrer sender udbud på gaden.

Københavns Kommune har haft succes med sine store rammeaftaler på byggeområdet, og Vejdirektoratet er også gået den vej med at samle driftudbud i milliardstore pakker.

Senest har Vejdirektoratet fundet 20 vindere af sit fire-årige driftsudbud til samlet 1,2 mia. kr.

For de statslige og øvrige offentlige bygherrer hander det hele tiden om at få de bedst mulige resultater ud af sine udbud, så skattekronerne bruges mest hensigtsmæssigt. Samtidig skal det selvfølgelig sikres, at konkurrencen ikke lider skade.

Da Vejdirektoratet i 2017 for første gang forsøgte sig med et stort driftsudbud, lød vurderingen, at det ville give besparelser på drift og vejligehold af statens veje på mindst 10 pct.

Uanset hvordan man vender og drejer det, skal offentlige bygherrer udbyde så billigt som muligt, med den størst mulige kvalitet og med så stor konkurrence som muligt.

En af løsningerne på dette bør også i fremtiden være de store driftsudbud. Men der skal hele tiden være et vågent øje på konkurrencen.

Med 116 aftaler i Vejdirektoratets netop overståede driftsudbud har både store og små virksomheder kunne byde ind på opgaverne, som er fordelt på 20 virksomheder. Med en fire-årig tidshorisont må det give en anelse arbejdsro hos en i forvejen lidt presset anlægsbranche.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111