23948sdkhjf

Travl byggebranche kræver materiel

Det går stærkt i bygge- og anlægsbranchen, og der er ikke den større eller store by i Danmark, hvor stilladserne ikke tårner sig op. Og det mærkes i ordrebøgerne i firmaerne, der løber rigtigt stærkt for at kunne følge med. Flere af firmaerne i stilladsbranchen melder om udsolgt året ud, og andre er inde i næste år, når det gælder nye ordrer.

Men der er også stor forskel på opgaverne. Nybyggeriet skal gå stærkt, og stiller store krav til virksomhederne om at kunne stille med ofte store mængder stillads hurtigt. Til gengæld er renoverings- og saneringsopgaver typisk noget der tager længere tid - nogle gange sker det over flere år. Anlægsdelen skal også bruge stillads. Det gælder blandt andet til forskalling, og også her er der pæn efterspørgsel. Et eksempel er Storstrømsbroen hvor piller og brosektioner støbes på stedet, og derfor er det store mængder forskalling, der monteres ved hjælp af stilladser.

Stilladsbranchen forventer ikke, at aktiviteten falder lige med det samme, og de aktører, Licitationen Byggeriets Dagblad har talt med, og som man kan se eksempler på her i temaet, tror at det høje aktivitetsniveau kommer til at vare en rum tid endnu.

En enkelt giver dog overfor Licitationen udtryk for, at han ikke tror på, at developerne kan blive ved med at se fortretning i at investere i nye boligejendomme, så han forventer at niveaiet vil falde lidt, men ikke lige med det samme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11