23948sdkhjf

Stærkt fokus hos landets største stilladsfirma

Et moderne stilladsfirma skal være toptunet for at kunne klare sig i konkurrencen. Der er mange parametre at tage i ed, når der skal optimeres. Det har firmaet Dansk Stillads Service taget til sig, og bruger moderne metoder til at få uvildige vurderinger af, hvordan firmaet performer ude hos kunderne.

Firmaet er vokset kraftigt gennem en årrække, og er med 150-170 medarbejdere blevet landets største med afdelinger i hele landet. Og selv om der er rigtigt travlt i virksomheden, qua stor travlhed i bygge- og anlægsbranchen, så er konkurrencen også hård.

For at sikre kvaliteten i arbejdet har man gennemført en kundetilfredshedsundersøgelse, der ud fra en række parametre giver en score på en skala. Undersøgelsen viser, at firmaet ligger højt på en række parametre, baseret på Net Promoter Score (NPS), der er et udtryk for kundernes loyalitet og villighed til at anbefale en virksomhed til andre.

- Der er elementer, hvor vi ligger virkeligt højt, og det er jo glædeligt, og det er vi stærkt tilfredse med, siger adm. direktør, Johnnie Lønbirk til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Et godt værktøj

Men scoren og undersøgelsen er også et værktøj til at arbejde med, og sætte ind der, hvor man måske er knap så stærk.

- Vi ligger virkeligt flot i vores rådgivning af kunderne, vi ligger flot i samarbejdet med kunderne og det samme gælder vore stilladsløsninger, siger han og fortsætter:

- Vi har lidt at arbejde at gøre med hensyn til vores tilbudsfase, hvor vi skal prøve at blive lidt mere transparente, så kunderne lidt bedre og nemmere kan overskue, hvad tilbuddet indeholder. Det er en administrativ ting, som er relativt let at gøre noget ved, siger han og tilføjer, at der også er noget omkring tidsplaner, som skal rettes til.

- Alt i alt er vi faktisk rigtigt godt tilfredse med resultatet af målingen, for det er jo vort forhold i alle aspekter til kunden der tæller, siger han.

Har travlt

Firmaet har rigtigt travlt. Det gælder i alle afdelinger, der som nævnt er fordelt over hele landet, med et opkøb i Aarhus for et par år siden, og senest et opkøb i Aalborg.

Selskabet har desuden afdelinger i Nykøbing Falster, Kalundborg og har hovedsæde i Avedøre.

Hård konkurrence

Johnnie Lønbirk lægger ikke skjul på, at konkurrencen er hård.

- Der er få store konkurrenter, som vi møder jævnligt i branchen, men der er selvfølgelig også en række mindre aktører. Der konkurreres på livet løs, og det kan også mærkes på dækningsbidraget, som er en smule under pres. Det skyldes flere ting, men ikke mindst at kravene til branchen giver et højere omkostningsniveau. Det gælder jo elementer som sikring på stilladserne, krav til arbejdsmiljøet med videre. Alt sammen noget, der selvfølgelig skal være i orden, men også ting, der koster, siger han. Han fortæller at firmaet er arbejdsmiljøcertificeret efter ISO 45001 og miljøcertificeret efter ISO 140011, samt ISO 9001.

Høj aktivitet

Johnnie Lønbirk er meget fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden:

- Aktivitetsniveauet er jo højt i disse tider, og det ser jo faktisk ikke ud til at falde lige med det samme. Der er offentlig støtte i byggeriet, herunder til energirenoveringer, der er en lang række infrastrukturprojekter på vej, som både i sig selv, men også som følgevirkning, vil trække andet med sig, siger han til Licitationen.

- Specielt omkring renoveringer i de større byer, er stilladser oftest den løsning, man tyr til. Det er ofte svært at komme til med andet, og et stillads kan jo tilpasses alle forhold, siger han.

- Noget andet er, at renoveringer generelt tager væsentligt længere tid, og det smitter jo af på længden af lejen på et stillads.

Med på anlægsprojekter

Firmaet er også med på nogle af de store anlægsprojekter. Det gælder blandt andet den nye Storstrømsbro, hvor Dansk Stillads Service hele tiden har mellem 10 og 20 mand i gang. Stilladserne bruges i forbindelse med forskallingsarbejde til støbningen af bropiller og brosektioner.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld med hensyn til aktiviteterne i et godt stykke tid fremover. Vi har i dag en markedsandel på ca. 15 procent. Jeg vil dog ikke have noget imod, at den stille og roligt kravler opad med fem procent, men det skal være i et roligt tempo. Det er usundt hvis det går for stærkt, når vi taler organisk vækst, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141