23948sdkhjf

Aarhus-projekt giver fynsk ejendomskoncern underskud

Biblioteksparken i Aarhus, som Licitationen – Byggeriets Dagblad beskrev ved projektstart, har kostet ejendomsudvikleren RHB Development dyrt. Det fremgår af deres regnskab for 2020, som ender i et underskud på minus 18,5 mio. kr. I 2019 havde de et overskud på 8,5 mio. kr. 

I ledelsesberetningen fremgår det, at underskuddet er en direkte effekt af projektet Biblioteksparken i Aarhus. De skriver således: 

"Årets resultat er ikke tilfredsstillende, men skal ses i lyset af at selskabets salg af Biblioteksparken A/S har været stærkt påvirket af Corona restriktionerne, da selskabets ankerlejer ikke var i stand til at åbne som planlagt, hvilket har medført dels tabt avance og dels en stærkt forsinket aflevering, hvilket igen har betydet at avance fra salget af aktierne først indtægtsføres i 2021," står der i ledelsesberetningen. 

Forsinkelserne på projektet samt udfordringerne har desuden gjort, at RHB Development, der ligger i Aarup på Fyn, har været tøvende med at opstarte nye projekter, "af hensyn til at fastholde et likviditetsberedskab der kunne sikre selskabet drift og finansiering af igangværende projekter," som det formuleres i årsregnskabet. 

Afleveringer og nye projekter skal igen skabe overskud

Det mindre gode regnskabsår betyder dog ikke, at selskabet ikke har kapital. De har således en egenkapital på 89,3 mio. kr. Det tegner også noget lysere for 2021, hvor ejendomsudvikleren forventer et overskud i omegnen af 20-25 mio kr., både som følge af avance på Biblioteksparken, som forhåbentlig kan afsluttes, samt andre projekter: 

"For året 2021 forventes et positivt resultat, da salg af aktierne i Biblioteksparken A/S er gennemført og selskabets involvering i Spanien er afsluttet med et positivt resultat der lever op til det forventede."

Der er derudover flere andre projekter i støbeskeen. 

"Ledelsen ser positivt på de kommende år og forventer at igangsætte yderligere projekter og udnyttet den store interesse der er for erhvervelse af udlejningsejendomme i Danmark," står der i ledelsesberetningen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14