23948sdkhjf

Har været i gang siden 2019 – snart rammer prestigeprojekt toppen

Går man en tur ned på Aarhus Ø, bliver man mødt af et spektakulært byggeri, der skrider hastigt fremad og i vejret. NCC har siden 2019 arbejdet på opførelsen af Nicolinehus for Bricks, og byggeriet er nu for alvor i en fase, hvor de visuelle fremskridt er tydelige. 

Efter et komplekst støbearbejde med projektets toetagers parkeringskælder, begyndte monteringsarbejdet i stueplan at tage fart i starten af året – og allerede i september forventer NCC at Nicolinehus’ to karakteristiske karréer rammer fuld højde i henholdsvis 11 og 16 etager. 

 Fakta om Nicolinehus

Bygherre: Bricks

Bygherrerådgiver : Niras

Arkitekt: Aart Architects

Landskabsarkitekt: Schønherr

Ingeniør: Rambøll

Totalentreprenør: NCC Danmark

Entrepriseform: Totalentreprise

Samarbejdsform: Traditionel

Opgavetype: Nybyg

Byggesum: 977 mio. kr.

Omfang: I alt 64.381 kvm

Byggeperiode: September 2019 til 31. december 2022

– Vi har god fremdrift, og vi holder tidsplanen. Det bliver en stor milepæl for os at nå til tops med monteringsarbejdet i september. Det indvendige apteringsarbejde er allerede godt i gang i de nederste etager, og de første projektlejligheder vil færdiggøres i løbet af efteråret og derefter løbende frem til aflevering i maj – juni 2022, siger NCC’s projektdirektør Henrik Korr, i en pressemeddelelse. 

Digitale arbejdsprocesser bærer frugt 

På Nicolinehus er en digital fremgangsmåde med til at sikre en højeffektiv produktion ved at gøre projektmaterialet mere gennemsigtigt. NCC benytter Virtual Design & Construction (VDC) på alle deres store byggeprojekter, et digitalt værktøj, der gør det muligt at arbejde og projektere i 3D-modeller, hvor alt information om et byggeri samles. 

– Det helt grundlæggende i VDC er, at alle projektets deltagere har adgang til den rette information på det rette tidspunkt. Alle væsentlige informationer er samlet i 3D-modellen her på Nicolinehus – lige fra bygningens konstruktioner til installationerne. Det gør det muligt at finde information og koordinere mellem faggrupperne uden at skulle finde en lang række tegninger frem, siger VDC-koordinator og entrepriseleder Tommy Brun Rasmussen. 

Projektet indeholder 182 ejerlejligheder, 60 lejeboliger samt 6.133 kvm kontorer. En markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande vil sælge mad og drikke, en større dagligvarebutik og andre småbutikker i stueplan. Der vil også være restauranter samt et område med pool og sauna. I kælderen kommer et fitnesscenter og 450 parkeringspladser i to etager. 

NCC afleverer de 182 ejerboliger i Nicolinehus’ sydlige karré i løbet af juni 2022, mens den nordlige karré med markedshal i hele stueetagen, et stort kontorlejemål og 60 lejelejligheder står færdig i slutningen af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172