23948sdkhjf

Licitationen mener: 10 år er gået med klimaet i fokus

I morgen er det præcis 10 år siden, at et af de største skybrud nogensinde ramte hovedstadsområdet. Det medførte omfattende vandskader på boliger og butikker og satte for alvor gang i debatten om monsterregn og en ændret klimatilgang.

Hændelsen for 10 år siden har betydet omfattende skybrudssikringer i København, og klimaforandringerne har for alvor sat dagsordenen ikke bare i byggeriet, men også politisk. Ved seneste folketingsvalg i 2019 var det således ikke udlændingedebatten, der fyldte mest i danskernes bevidsthed og valg af kryds på stemmesedlen. Her var klimaet nummer et på danskernes liste over valgtemaer.

Nu viser en ny undersøgelse blandt over 4.500 borgere i hele landet, at 70 pct. af danskerne er bekymrede for vejrændringer som følge af klimaforandringer. Men samtidig er det også kun hver fjerde, der har klimaforandringer med i deres overvejelser, når de køber ny bolig.

Det sidste er jo egentlig bemærkelsesværdigt, i og med at køb af fast ejendom er en af de største investeringer, du kan foretage som privatperson.

Også i byggeriet vil klimaet selvfølgelig spille en større rolle. Der bygges allerede nu bæredygtigt overalt og klimavenlige løsninger er et must som materialeproducent.

Det er blevet et vigtigt konkurrenceparameter, for byggeriet er i forvejen en stor CO2-udleder. Derfor har branchen også et stort ansvar for at tage førertrøjen på, så Danmark i højere grad kan blive CO2-neutral.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141