23948sdkhjf

Øen Egholm skal lægge jord til ny forbindelse over Limfjorden

Der har været talt om den i årevis. Men nu skulle det være sikkert og vist. En tredje forbindelse over Limfjorden bliver til virkelighed.

Det er en politisk aftale om milliarder til bedre infrastruktur, der baner vejen for forbindelsen, som skal forløbe via øen Egholm i Limfjorden.

Det er afgørende med den nye forbindelse, fordi trafikken gennem Limfjordstunnelen sander til, lyder det fra Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S).

- Vi har massive problemer med den fjordkrydsende trafik, og det har et kæmpe potentiale for erhvervsudviklingen med den tredje forbindelse, siger han.

Der er afsat syv milliarder kroner til den 20 kilometer lange forbindelse. Arbejdet ventes at begynde i 2025 og skal være afsluttet i 2032.

Modstanden mod projektet har været massiv. Bekymringerne har især været rettet mod øen Egholm, der bliver skåret over af en firesporet motorvej.

Borgmesteren er overbevist om, at motorvejen og natur godt kan gå hånd i hånd.

- Jeg har lyttet til de mange forskellige kritiske røster, der har været fremme, og jeg har stor respekt for deres udsagn og følelser omkring det her.

- Derfor vil vi også have som mål at lave mere natur på Egholm, selv om den tredje forbindelse kommer, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Der er ifølge borgmesteren en del landbrugsjord på øen, som med fordel kan konverteres til naturområder.

- Vi har i vores VVM-redegørelse (en undersøgelse af påvirkningen på miljøet, red.) dokumenteret, at vi godt kan gennemføre vejprojektet, uden at truede dyrearter forsvinder.

- Og så skal vi sikre, at motorvejen bliver så støjsvag som overhovedet muligt, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Det er samtlige partier på Christiansborg, der står bag den overordnede trafikaftale.

Partierne SF, Enhedslisten og Alternativet står dog uden for punktet om den tredje forbindelse over Limfjorden.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Infrastrukturforlig 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125