23948sdkhjf

Arkitektvirksomhed vinder skoleprojekt til 80 millioner

Aarhus Kommune har valgt Rum som totalrådgiver i forbindelse med udbygning og modernisering af Solbjergskolen sydvest for Aarhus. Konkurrencen er vundet i team med Autens, EKJ Rådgivende Ingeniører og Lytt Architecture, oplyser Rum i en pressemeddelelse.

Byens centrale uddannelses-, kultur- og fritidscenter Solbjergskolen, der blev opført i 1965 i Solbjerg, står overfor en stigende elevtilgang. Aarhus Kommune har derfor besluttet at fremtidssikre, modernisere og udbygge skolen, så kapaciteten øges fra tre til fire spor med i alt 40 klasser. Skolen huser også lokalbibliotek, egnsarkiv, fritidsklub, ungdomsskole, ungdomsklub, idrætsforeninger og er nabo til byens sportshal og svømmehal.

Målet for projektet er, at Solbjergskolen bliver byens centrale uddannelses-, kultur- og fritidscenter.

Projektet har et budget på cirka 80,7 mio. kr.

Sikker udvidelse af skole i drift

Konkret omfatter projektet en etapevis udvidelse af skolen med 10 fælleslokaler, fire nye faglokaler, ombygning af eksisterende arealer til Håndværk og Design, supplerende areal og modernisering af garderober og toiletter, modernisering og indeklimarenovering af eksisterende lokaler samt medarbejderfaciliteter og forberedelsespladser.

For at optimere skolens arealer skal der blandt andet etableres et samlet ungemiljø for fritidsklub, ungdomsklub og ungdomsskole samt et nyt kombi-bibliotek for Pædagogisk læringscenter, Solbjerg Bibliotek og Solbjerg Egnsarkiv. 

Byggeriet gennemføres, mens skolen er i drift, hvilket stiller høje krav til sikkerheden. Ifølge bedømmelsesrapporten løser RUMs team dette på yderst tilfredsstillende måde ved at gøre byggepladsen til et pædagogisk aktiv samtidigt med, at skole og byggeplads holdes sikkert adskilt.

Solbjergskolens nye rammer forventes at kunne tages i brug til skoleåret 2023/24.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141