23948sdkhjf

Licitationen mener: De grønne byer skal ind i planlægningen

Corona-pandemien har om noget fået folk ikke bare herhjemme, men over hele verden til at søge udendørs.

I Danmark blev skove, parker og strande et nyt frirum, da samfundet lukkede ned, og folk var tvunget til at begrænse deres sociale aktiviteter.

Undersøgelser har sågar vist, at folk, der under coronakrisen havde udsigt til grønne områder, viste færre tegn på depression og angst, end folk der ikke gjorde det.

Nu viser en ny analyse fra rådgivervirksomheden Sweco, at en grøn by, som fremmer bevægelser samt sunde bygninger med både indendørs og udendørs miljøer, skaber bedre sundhed og velvære.

Det er måske ikke så overraskende, men alligevel en reminder til landets kommuner og byplanlæggere om, at de i deres fremtidige byplanlægning i højere grad tænker grønne områder ind i lokalplaner mv.

For det hele må selvfølgelig ikke gå op i ren bebyggelse, hvor ledige byggekvadratmetre udelukkende bruges til boliger og erhvervsbyggerier. Skal vi have nogle levende byer herhjemme, kræver det også grønne og attraktive områder, som ikke bare højner livskvaliteten hos byens borgere, men også skaber byer med et varieret liv.

Dertil kommer, at miljøvenlige transportformer skal tænkes ind i ligningen. For uanset hvordan man vender og drejer det, er biler i byerne et stort issue i fremtiden. De skal ikke væk, men tænkes ind på linje med offentlig transport. Det kræver ladestandere og langt flere incitamenter til at køre på el.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094