23948sdkhjf

Licitationen mener: De røde lamper blinker ikke - endnu

Der er fart på hos landets el- og vvs-virksomheder, som ikke mangler opgaver her i sommervarmen.

Men det høje aktivitetsniveau har også en bagside - og en bekymrende én af slagsen.

For hver tredje af branchens virksomheder oplever lige nu store problemer med at rekruttere medarbejdere. Det viser en ny arbejdskraftundersøgelse fra brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

Situationen forstærkes samtidig af, at hver fjerde virksomhed helt undlader at søge efter ansatte til ubesatte stillinger, fordi udsigterne til at få kvalificerede ansøgere er så små.

Dermed lurer en potentiel fare for, at el- og vvs-virksomhederne må sige nej til opgaver og dermed vækstpotentiale.

Det kan godt være, at tallene ikke nødvendigvis får Tekniq Arbejdsgiverne til at tænde de røde lamper endnu. Men tallene bør alligevel vække bekymring. For med udsigterne til at branchens virksomheder får et ringere vækstpotentiale, bør der sættes alt ind på ikke mindst at fastholde de eksisterende medarbejdere.

Med den aktuelle situation kan el- og vvs-ansatte stort set vælge og vrage mellem de virksomheder, de gerne vil arbejde i. Det er ikke ligefrem lykken for virksomhederne, fordi det kan betyde højere lønninger og dermed øget pres på indtjeningen.

Det er derfor nu, der skal skrues op for lærlingeoptaget, samtidig med at de lempede coronarestriktioner forhåbentlig gør det nemmere at hyre udenlandsk arbejdskraft.

De røde lamper er ikke tændt endnu. Men tænd/sluk-knappen er faretruende tæt på at rykke sig.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125