23948sdkhjf

A. Enggaard vinder 18 etagers tech-miljø

A. Enggaard er sammen med Adept og Cowi udpeget som vinder af totalentreprisekonkurrencen for Incuba Next på Katrinebjerg i Aarhus, et 18 etager byggeri til fremtidens innovationsmiljø for vækstorienterede it- og tech-virksomheder.

Byggeriet skal favne de hurtigvoksende virksomheder fra startupmiljøet med internationalt potentiale og sikre dem topmoderne og effektive rammer at vokse i tæt på studerende, forskere og beslægtede virksomheder.

Incuba Next omfatter 22.000 kvm fordelt på 18 etager, 4.000 kvm. parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm beliggende i det nye campusområde på Katrinebjerg, der også er hjemsted for Aarhus Universitets it-uddannelser.

Fakta: Incuba Next

  • 18 etager og 22.000 kvm, heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • Incuba Next kobles på som en udvidelse af det nuværende Incuba på Katrinebjerg, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Microsoft og Concordium.
  • Incuba Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: Forventet medio 2022
  • Færdiggørelse: Medio 2024
  • Bygningsdesign: Aart Architects og Adept
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med Cowi og Adept som rådgivere

Det ambitiøse projekt indeholder desuden tagterrasser på 1.400 kvm. og bliver med sin højde på 76 meter og placering i det nordlige Aarhus et af byens højeste punkter med udsigt over hele bugten.

- A. Enggaard har leveret et bud på en visionær og gennemtænkt bygning med en høj grad af fleksibilitet og mulighed for individuel tilpasning af de enkelte etager, siger adm. direktør Mai Louise Agerskov fra Incuba og tilføjer, at bygning ventes at stå klar i 2024.

Bæredygtighed og smart teknologi i højsædet

Incuba Next er målrettet scaleups og udviklingsteams fra førende tech-virksomheder, for hvem det er afgørende at kunne tiltrække og fastholde højtuddannede talenter. Det skal byggeriet afspejle ved at leve op til de nyeste standarder inden for bæredygtighed, fleksibilitet og intelligente løsninger med en høj grad af komfort for brugerne.

Bygningen er projekteret som bæredygtigt byggeri til bæredygtighedsstandard DGNB-Guld og inddrager fremtidssikrede dataløsninger til optimering af bygningsdrift og energiforbrug. Derudover vil bygningen indeholde både restaurant og café samt store fællesområder og møde- og eventfaciliteter, som skal understøtte et livligt community på tværs af virksomheder og universitetsmiljø.

Huset er konfigureret af Aart Architects i samarbejde med Rambøll.

Første spadestik forventes i jorden i begyndelsen af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156