23948sdkhjf

Håndværkerne fik en smagsprøve på fremtiden ved rejsegilde til en kvart milliard

Med behørig krans i toppen og pølsevognen på plads kunne Bygningsstyrelsen i dag fejre håndværkerne, som har færdiggjort råhuset til AAU Science & Innovation Hub til Aalborg Universitet. Bygningen skal være et knudepunkt og udstillingsvindue for tværvidenskabelig forskning, innovation samt talent- og virksomhedsudvikling i Nordjylland. 

For at give håndværkerne og de fremmødte et indblik i, hvilke innovative projekter den kommende bygning i fremtiden vil danne rammerne om, kunne de ved rejsegildet opleve og prøve et sandsynligt hjælpemiddel på fremtidens byggepladser, et exoskelet udviklet af iværksætter og professor ved Aalborg Universitet Shaoping Bai. Skelettet giver styrke og støtte til at løfte og bære tunge elementer eller til gentagende arbejde, hvilket kan reducere træthed og mulige arbejdsskader. 

– Med fejringen af håndværkerne i dag ser vi tilbage på en meget tilfredsstillende og god proces og et flot foreløbigt resultat. Samtidig ser vi med exoskelettet ind i fremtiden for, hvilke innovative eksperimenter og iværksætterdrømme Hub'en kan blive arnested for, siger projektchef i Bygningsstyrelsen Lisa Sørensen i en pressemeddelelse om rejsegildet.

Kort om AaU Science & Innovation Hub

MT Højgaard blev i sommeren 2019 udpeget som hovedentreprenør på universitetsbyggeriet. Et tværfagligt hold bestående af Cobe, Sted og Oluf Jørgensen er rådgivere på projektet. 

Bygningen er cirka 8.500 kvm brutto, inklusive kælder. Dertil cirka 11.480 kvm udearealer, der tilvejebringer vigtige, nye forbindelser og ankomstrum samt rekreative opholdsarealer. 

Projektet har et budget på 239 mio. kr. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer 100 mio. til byggeriet.

AaU Science & Innovation Hub har et budget på 239 mio. kr. og forventes at blive taget i brug i 2022.

Lidt foran tidsplanen 

Projektet kører efter Bygningsstyrelsens New Partnering-model, hvor alle parters viden inddrages tidligt i processen, og hvor der arbejdes med åbne bøger, højt informationsniveau og en stor grad af videndeling. 

Det betyder, at Bygningsstyrelsen, Aalborg Universitet og A.P. Møller Fonden sammen med totalrådgiver Cobe og dennes underrådgivere Sted og Oluf Jørgensen, hovedentreprenør MT Højgaard, underentreprenører og leverandører i fællesskab har udviklet det 8.500 kvm store universitetsbyggeri. 

– Vi følger tidsplanen og er faktisk lidt foran, siger projektchef Chris Dalgård Jensen fra MT Højgaard.

– Med New Partnering har vi hånden på kogepladen. Det er spændende, og vi har et medansvar for projekteringen og økonomien på en helt anden måde end ved traditionelt byggeri, tilføjer han.

  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172