23948sdkhjf

Licitationen mener: Anlægsloftet er lagt - nu mangler vejene

Kommunernes økonomi for 2022 faldt på plads tirsdag aften. For bygge- og anlægsbranchens vedkommende var det forventeligt, at det kommunale anlægsloft blev barberet kraftigt ned oven på dette års corona-loft på 21,6 mia. kr.

19,9 mia. kr. kan landets kommuner bruge på anlægsinvesteringer i 2022, hvilket er på 2019-niveau. Aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening lyder blandt andet på, at energirenoveringer skal prioriteres i endnu højere grad i kommunerne.

Der skal blandt andet laves en kortlægning af potentialet for energieffektiviseringer, mens der skal arbejdes for, at kommunernes energirenoveringsrate kommer op på 3 pct.

Det er alt sammen gode hensigter - ikke mindst taget i betragtning, at den kommunale bygningsmasse fortsat har et massivt vedligeholdelsesefterslæb i mange kommuner. Og en stor del af løsningen til, at det danske CO2-regnskab kommer i balance, ligger i den danske bygningsmasse.

Et er bygninger - noget andet er vejene. Alle ved, at efterslæbet er massivt, og det bliver ikke mindre og billigere af ikke at prioritere dem. Her hviler der er et stort ansvar på kommunerne, når de skal lægge budgetter for 2022.

For der skal til at ske noget på vejområdet. Det nytter ikke at lade stå til. For dårlige veje hæmmer mobiliteten i samfundet, og det vil i sidste ende gå ud over produktiviteten i dansk erhvervsliv.

Så kommuner: Få nu fokus på jeres veje i 2022.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.235