23948sdkhjf

København får nyt byrum til næsten 100 mio. kr.

Grundstenene til et helt nyt byområde på Islands Brygge i København, der samler en række institutioner, er netop lagt. Ifølge planen skal institutionerne bygges inden for de næste fire år, og der er en samlet anlægsbevilling på 95,7 mio. kr.

Det nye byområde vil rumme en ny daginstitution, nyt plejehjem, værested for udsatte og Skolehaven Island Brygge til brug for de omkringliggende skoler, naboer og københavnere. En grøn kile af grønne åndehuller skal binde området sammen. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Det er Københavns Kommunes strategiske partnerskab, TRUST, bestående af Enemærke og Petersen A/S, arkitekterne Nøhr & Sigsgaard, Sweco Architects, Dominia, Norconsult, Kragh & Berglund samt LYTT, der står for opførelsen af daginstitutionen og værestedet.

Første samling af institutioner i København

Det nye byområde skyder op på Artillerivej 69H på Amager, og det er første gang, at man i København skaber et bykvarter, der samler og samtænker en række institutioner og grønne oaser.

Byggeriet begyndte tirsdag med opførelsen af Børnehuset Fælleden, hvor der bliver plads til 180 vuggestue- og børnehavebørn. Daginstitutionen forventes klar til ibrugtagning i september 2022, skolehaven i februar 2022, plejehjemmet i 2025 og værestedet i sommeren 2021. Den grønne kile bliver det sidste projekt og forventes at kunne ibrugtages i august 2025.

Overborgmester Lars Weiss (S) glæder sig over projektets muligheder:

”København skal også om 10, 20 og 50 år være en af verdens bedste byer at leve i – og det stiller krav til, hvordan vi indretter byen i dag. Med det nye naturkvarter på Islands Brygge samler vi vores sociale og grønne tilbud på en helt ny måde, hvor plejehjem og daginstitution ligger side om side med skolehave og værested – og med grønne oaser og Amager Fælleds vilde natur i baghaven, så børn, unge og ældre får naturen helt ind i hverdagen, siger han i pressemeddelelsen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.204