23948sdkhjf

Licitationen mener: Lad det nu være let at drive virksomhed

Skiftende borgerlige og røde regeringer har gennem årene haft en ambition om, at det skal være lettere at drive virksomhed i Danmark.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) lancerede sidste år sin ambition: Reglerne for landets virksomheder skal være lette at forstå, efterleve og kontrollere. Det skal nemlig være lettere at starte og drive virksomhed herhjemme.

Det var ikke just revolutionerende ambitioner. Nu viser en ny redegørelse fra Simon Kollerup til Folketinget over udviklingen i virksomhedernes administrative byrder i 2019 og 2020, at der ikke er lettet særligt meget. En samlet lettelse på 387 mio. kr. båret af en stigning i fartgrænserne, så der bruges færre timer på motorvejene, er, hvad det åbentbart primært er blevet til.

Det er sølle. Hvor er eksempelvis lettelserne på de talrige rapporteringer, som mange virksomheder skal igennem til de offentlige myndigheder flere gange om året?

Det er som om, erhvervslivets vilkår gang på gang ryger bagerst i køen, når skiftende regeringer kommer til - trods store ambitioner.

Bevares, de mange corona-hjælpepakker har holdt hånden under dansk erhvervsliv det seneste år. Men regering og folketing havde heller ikke rigtig noget valg, hvis ikke dansk økonomi skulle være gået rabundus under coronaen. Og heller ikke her har administrationen kørt gnidningsfrit.

Så regering: Kom nu ind i kampen. Det burde ikke være så svært at gøre det nemt at drive virksomhed i Danmark. Men ambitionerne rækker ikke til det i øjeblikket.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172